Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Kendt børne-TV-vært gæster temadag om verdensmål

8. august 2019

Katrine Bille fra Ramasjang og Lille Nørd kommer til Hvidovre fredag den 16. august, når Danmark for Målene og Hvidovre Kommune for fjerde gang denne sommer holder tema-eftermiddag om FN's verdensmål.
Denne gang foregår arrangementet på pladsen ved Hovedbiblioteket og Kometen i tidsrummet kl. 13-17, og alle er velkomne til at komme forbi de farvestrålende telte, som er fyldt med oplysning og aktiviteter. Temaet denne gang er emballage og hvordan vi kan tænke på vores affald som en ressource.

Kl. 13.30-14.00 fortæller Katrine Bille om dyrelivet i verdenshavene og hvordan det bliver påvirket af alt det skrald, der havner dér.

I teltene kan man få sig en gratis kop kaffe, lære om det unikke danske pantsystem, deltage skattejagt og en tegnekonkurrence om idéer til en bæredygtig fremtid.
Der er også mulighed for at deltage i lodtrækningen om præmier i konkurrencen om ”Tip en 17’er om verdensmålene”, og så kan man få inspiration til små skridt, man selv kan tage for at støtte verdensmålene i hverdagen. Bl.a. stiller Hovedbiblioteket op med idéer til, hvordan man kan bruge sit skrald på en kreativ måde, og det samme gør daginstitutionen Immerkær, der inviterer alle forbipasserende til at bidrage til et kunstværk lavet af mælkekapsler. Værket vil fra mandag den 19. august blive udstillet på Hovedbiblioteket.

I Hvidovre Kommunes telt kan du desuden deltage i en affaldsstafet og teste, hvor god du er til at sortere affald. I dagens anledning har kommunen givet ekstraordinær tilladelse til, at ”lege med vandet” i springvandet ved biblioteket, så affaldet skal fiskes op af Hvidovres eget lokale ”verdenshav”. Du kan også høre om, hvordan Hvidovre Kommune arbejder med affaldssortering og genanvendelse og se eksempler på, hvordan daginstitutionerne arbejder med bæredygtighed, emballage og sortering. 

Formålet med kampagnen ”Danmark for Målene” er at styrke kendskabet til de 17 verdensmål. På temadagene kan både børn og voksne blive klogere på, hvad man selv kan gøre for en mere bæredygtig verden.