Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Sådan kommer du af med haveaffaldet

Bliv klar til havesæsonen 2019.
26. februar 2019

Fra starten af marts henter Hvidovre Kommune igen haveaffald i kommunens villakvarterer, og for at du som haveejer får mest mulig glæde af haveaffaldsordningen, har kommunens affaldsteam nogle gode råd til, hvordan du klargør dit haveaffald.
Er du i tvivl, om hvad du kan få hentet, så er det grene, afklip fra buske og blomster og græs. Du må til gengæld ikke fylde jord i haveaffaldsbeholderen eller den papirsæk, du sætter ud. Har du en masse grene, kan du vælge at bundte dem, grenene må højst være en meter lange, og bundtet må veje op til 11 kg. Det skal være bundet stramt med snor, der kan komposteres, og så må bundtet højst være 50 cm i diameter og højst 1 m lang.
Fylder du dit haveaffald i en sæk, skal det være en papirsæk, og den må veje op til 11 kg. Du kan sætte så mange bundter og sække ud, som du vil. Benytter du den 2-hjulede haveaffaldsbeholder, må den fyldes, så den vejer op til 50 kg. Beholderen skal kunne lukkes, og der må ikke stikke grene ud. Du må også gerne sætte så mange haveaffaldsbeholdere ud, som du vil.

Du kan købe en haveaffaldsbeholder gennem Hvidovre Kommune; de er 2-hjulede og af mærket Plastic Omnium eller Kliko. Du kan kontakte kommunens affaldsteam på tlf. 36 39 36 39 eller affald@hvidovre.dk, hvis du vil købe ny beholder.
Hvis din beholder er defekt, skal du sørge for at udskifte eller reparere den. Du kan få en ny tværpind til gamle beholderhåndtag gratis, hvis du møder personligt op hos Affald og Genbrug, Høvedstensvej 21.

I uge 10 og 11 tager vi også juletræer med, når vi henter haveaffald. Så til årets første haveaffaldsafhentning på din adresse, må du også gerne lægge dit juletræ ud. Der medtages juletræer op til 11 kg og max 2,5 meter. Juletræet skal være uden fod og uden pynt.

Du kan følge med i, hvornår vi kommer og henter dit haveaffald i affaldskalenderen, som du finder på www.hvidovre.dk/affald, og du kan på hjemmesiden tilmelde dig en sms-service, så du får en besked før afhentningsdagen. Du kan også hente vores gratis app Affaldsportal til din telefon. I app’en kan du også se afhentningsdage og tilmelde sms-service.

Husk, at haveaffaldet skal stå klar i skel ved fortovet senest kl. 6.00 på afhentningsdagen.