Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Mød en virksomhed: Skoleelever forberedte sig på at møde virksomheder og deres lærlinge


Uddannelse efter folkeskolen fylder meget hos mange af de ældste elever på Hvidovres skoler. 14. november er der ’Mød en virksomhed’, hvor eleverne kan møde virksomheder, som i fremtiden har brug for arbejdskraft.
9. november 2018

Selvom man går i 8. klasse, og der stadig er mere end halvandet år til, at folkeskolen er fortid, så kan man allerede nu godt tænke over, hvad tiden efter folkeskolen skal bruges på.

Derfor havde UU-vejleder Gert Wulff i fredags samlet 8. klasserne fra Gungehusskolen til en workshop, hvor eleverne skulle forberede et oplæg om forskellige virksomheder og arbejdspladser, som alle deltager i Hvidovre Kommunes virksomhedsmesse Mød en virksomhed, der finder sted i Kometen onsdag 14. november fra klokken 16 til 18.

”Vi har valgt Aarsleff som en virksomhed, vi gerne vil vide lidt mere om. Vi synes, det er spændende med store byggerier, og tror det er interessant at arbejde i byggebranchen. Vi glæder os til Mød en virksomhed, og så kan vi spøge Aarsleff om nogle af de ting, vi ikke har funder svar på i dag,” lyder det fra Ida og Caja, der går i 8. c på Gungehusskolen.

På workshoppen skulle eleverne lave research på forskellige arbejdspladser som fx Københavns Vestegns Politi, Elstrøm og Aarsleff.
Udover at finde fakta om virksomheden og undersøge virksomhedens behov for arbejdskraft, skulle eleverne forberede nogle spørgsmål, som de vil stille til virksomheden på Mød en virksomhed-messen.

For Nikolai og Tobias fra 8. C er det Københavns Vestegns Politi, som har deres interesse.
”Det ser ud som om, at politiuddannelsen kunne være spændende. Især det at være færdselsbetjent kunne godt være noget for mig,” siger Tobias, der bakkes op af sin kammerat Nikolaj.

Ifølge UU-vejleder Gert Wulff er det et godt tegn, at eleverne i 8. klasse tænker over, hvad de skal efter folkeskolen.
”Det er positivt, at eleverne sætter sig ind i hvilke uddannelser og job, der er at vælge imellem. Vi gør det her som en forberedelse til Mød en virksomhed, hvor eleverne og deres forældre har en fantastisk god mulighed for at komme tæt på mange af de lokale virksomheder og høre om, hvordan uddannelses- og erhvervsmulighederne er,” siger Gert Wulff.