Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Nyttige råd under hedebølgen

De danske myndigheder har udsendt en række links til sider, hvor der kan findes nyttige råd til, hvordan man håndterer den hedebølge, der har lagt sig over Danmark.
26. juli 2018

Hedebølgen har for alvor ramt Danmark, og det ser ifølge DMI ud til at fortsætte de kommende uger. De danske myndigheder følger den ekstraordinære vejrsituation tæt og er nu klar med en række råd og anvisninger til, hvordan man skal forholde sig i varmen.

”Det er en ny situation i Danmark med så lang tids tørke kombineret med hedebølge. Derfor har vi valgt at samle myndighederne og aktivere NOST, National Operativ Stab. De danske myndigheder har fået mange henvendelser fra borgere, som er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig og hvilke regler, der gælder i de ekstraordinære vejrforhold. Derfor har vi sammen lavet en fælles udmelding, hvor borgerne kan finde svar på deres spørgsmål,” siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør i Rigspolitiet og stabschef i NOST.

Herunder kan du blandt andet finde oplysninger og svar på spørgsmål om afbrændingsforbud, badevandskvalitet og forebyggelse af dehydrering:

  • Gode råd til at undgå hedeslag og dehydrering: www.sst.dk (Sundhedsstyrelsen)
  • Informationer om badevandskvalitet i Hvidovre kan findes her www.badevand.dk
  • Udvilkling i det danske vejr – lokalt og på landsplan: www.dmi.dk (DMI). På www.meteoalarm.eu kan man se, om der er risiko for naturbrande i andre lande.
  • I Hvidovre Kommune er der fortsat forbud mod brug af åben ild. Forbuddet gælder al brug af åben ild. Eneste undtagelse er grill på ubrændbart underlag i private haver og på altan (ikke på offentlige arealer, parker mv.) Hovedstadens Beredskab opdaterer her, hvis der sker ændringer i afbrændingsforbuddet. 
  • Råd til og regler for at undgå brand på naturoplevelser: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/regler-i-naturen/pas-paa-ilden-i-naturen/ . (Naturstyrelsen)