Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Store oplevelser på Cirkusmuseet i sommerferien

Du kan selv prøve kræfter med artisteriet, opleve en ny udstilling om cirkus i 250 år, høre vilde historier og meget mere, når Cirkusmuseet byder indenfor til aktiviteter i sommerferien.
27. juni 2018
Et bærende element på Cirkusmuseet er, at du selv kan arbejde med cirkusdisciplinerne til det, museet kalder Cirkusleg. ”Det er først og fremmest sjovt at arbejde med cirkus, men du bliver også udfordret og lærer nyt om dine egne og resten af familiens evner, når du f.eks. sætter koordinationen på prøve i jonglering eller modet og styrken i trapez”, fortæller afdelingsleder Mikkel Knudsen fra museet. Cirkusleg kan man i sommerferien tage til fra søndag til torsdag i hele juli måned fra kl. 11-12.30. Resten af året finder Cirkusleg sted hver søndag. D. 2. og 3. juli samt d. 9. og 10. juli foregår Cirkusleg i museets lille cirkustelt, der giver den rette cirkusstemning, men som desværre ikke har fx trapez. Den kan man til gengæld prøve alle andre dage. 

Cirkus fylder 250 år
Cirkus som kunstart fylder 250 i år. Det markerer museet med en udstilling, hvor du kan få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om cirkus. Svarene giver dig samtidig et indblik i cirkussets fantastiske historie. Vidste du f.eks., at cirkus blev opfundet i London i 1768 af en soldat, der hed Philip Astley? Udstillingen kan ses fra d. 1. juli til d. 12. august.

Vilde historier
Cirkusmuseets samling rummer en række vilde, sjove og underlige historier. Fra mandag til torsdag fra d. 2. juli til d. 24. juli alle dage kl. 10.30 kan du høre nogle af disse historier i små 10 minutters fortællinger. Hør f.eks. om den modigste udbryderkonge eller den sjoveste abe.

Fang cirkustyven

Museet har også lavet en særlig familieaktivitet, hvor familien i jagten på cirkustyven kommer rundt i udstillingen på en ny og sjov måde. Finder man tyven venter der naturligvis en belønning.

Alle aktiviteter er inkluderet i entréprisen til museet. Der er således masser at tage sig til på museet i sommerferien. Læs mere på www.cirkusmuseet.dk.