Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Nu bliver stranden større

Hvidovres strand udvides nu og er klar til skolesommerferien
28. marts 2017
I starten af april begynder arbejdet med at udvide og forbedre stranden i Lodsparken. Hvidovre Kommune har udarbejdet projektet i samarbejde med landskabsarkitektfirmaet VEGA landskab og billedhuggeren Karin Lorentzen. A.P. Møller Fonden har givet kunststøtte til projektet.

- Jeg er utrolig glad for, at den længe ventede udvidelse af stranden starter nu. Og jeg er sikker på, at udvidelsen af stranden vil lokke endnu flere borgere til, fordi der nu bliver mere strand og området omkring selve sandstranden bliver indrettet til børnefamilier og andre badegæster, siger borgmester Helle Adelborg.

Den nuværende strand bliver mere end dobbelt så stor, så der bliver plads til endnu flere badegæster. Sandstranden bliver afgrænset mod parken af lave siddekanter og græsskråninger. Billedhugger Karin Lorentzen står bag de lange siddekanter, der bugter sig og danner sit eget lille fjordlandskab på stranden. Siddekanterne bliver produceret i beton i en svag gylden nuance, så de falder naturligt ind i både strand- og parkområdet. Kanten danner mange gode solkroge og inviterer til leg, fx at gå på line, lave sandkager og hoppe ned i det bløde sand.
I forbindelse med strandens udvidelse bliver stien flyttet længere ind i parken, så der bliver mere plads omkring stranden.

Gravearbejdet går som nævnt i gang i april og kommunen forventer at stranden vil være klar til brug til skolesommerferien. Det vil ikke være muligt at bade fra stranden i anlægsperioden her i forsommeren, hvor der bliver sat byggehegn op og udlagt en watertube, som skal holde havvand væk fra stranden, når der graves tæt ved kystlinjen.