Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Sæson for storskrald

Du får hentet storskrald igen fra uge 10
28. februar 2017
Der er godt nyt til dig i villa og rækkehus, der har ventet på, at vi igen kommer og henter storskrald. Vinteren er slut og i uge 10 starter storskraldssæsonen. Du kan se i affaldskalenderen, hvornår du får hentet storskrald. Find den på www.hvidovre.dk/affald.
Vær opmærksom på, at storskraldet hentes af flere forskellige biler. Det betyder, at selvom der står nogle affaldstyper tilbage, kan du ikke stille mere ud af de andre ting, da den pågældende bil allerede kan have været på vejen.
Dit storskrald skal være sorteret, netop fordi det bliver hentet af forskellige biler.

Sådan sorterer du storskraldet
Storskrald skal sorteres i: Stort elektronik, småt elektronik, skærm-elektronik, hård PVC-plast, metal, pap, dæk, fjedermøbler, brændbart, blød PVC, porcelæn/keramik, trykimprægneret træ, gipsplader, mineraluld, kreosotbehandlet træ. De fire sidste kategorier er bygningsaffald, og dem kan du kun få hentet ½ kubikmeter af per ejendom per år.  
Se desuden hvidovre.dk/affald, hvis du vil læse mere om, hvad der kan afleveres inden for de enkelte kategorier.
Du kan ikke aflevere glas, beton og farligt affald til storskrald.
Når du sætter ting ud til storskrald, så vær opmærksom på at sortere tingene som beskrevet oven for. Småting skal være i klare sække eller være bundtet. En sæk må højst veje 11 kg.
Pap skal slås sammen og bundtes, før det stilles ud. Tæpper skal meget gerne klippes i mindre stykker, da de store ruller er for tunge for mandskabet, og desuden ikke kan smides hele i forbrændingsanlægget. Hvis du afleverer brædder, så sørg for at hive eventuelle søm ud eller slå dem ind i brættet.
Hvis du sætter en cykel frem til storskrald, skal du tydeligt mærke den ”storskrald”, så vi er sikre på, at den skal tages med.
Trapezplader skal rulles sammen og bindes med snor eller lignende.
Storskrald skal sættes på fortovet eller i rabatten inden kl. 6 om morgenen på afhentningsdagen.
Du kan på 4 datoer i 2017 (31/3, 24/5, 15/9 og 17/11) få hentet trærødder og stammer. Du skal forudbestille afhentningen senest to hverdage før på www.hvidovre.dk/affald under storskrald. Du kan ikke længere få hentet asbest og eternit. Du kan i stedet aflevere mindre mængder eternit og asbest på genbrugspladsen (max 100 kg pr. dag).