Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Pensionistskovtur til Thorsvang Samlermuseum

Hvidovre Kommune afholder igen i år sommerudflugter for pensionister i maj måned.
22. februar 2017
Ældrerådet og Det Frivillige Ældrearbejde hjælper som sædvanlig til med den praktiske del af turene, som i 2017 byder på en tur til Møn, i udkanten af Stege by.

1400 pensionister får mulighed for at tage med på en dejlig tur med god mad og socialt samvær når pensionistskovturene i år går til Thorsvang Samlermuseum i udkanten af Stege by. Samlermuseum'et giver mulighed for et nostalgisk gensyn med alskens ting og sager. Den helt fantastiske samling rummer gensyn for enhver smag, eksempelvis manufakturhandleren, fotohandleren, frisøren, legetøjsbutikken, den store stelsamling eller et kig ind i det gamle klasselokale med skrivepulte på rækker. Der er mange flotte butikker bygget op, og masser af frivillige ildsjæle der kan fortælle gode historier om butikkerne og deres indhold. Er man mere til ’håndens arbejde’ kan en tur over i laden med de mange værksteder sikkert friste. Her findes blandt andet et karetmagerværksted, en smedje og endda også en fascinerende samling af flotte gamle automobiler, inklusiv dele af Nimbus Pedersens gamle automobilværksted.

Skovtursmenuen på Thorsvang Samlermuseum står på flæskesteg med sprød svær, kartofler, chips, ribsgele, hjemmelavet agurkesalat og brun sauce. Til dessert er der traditionel ris a la mande. Der er som sædvanlig også en genstand efter eget valg med i prisen. Efter pausen serveres der kaffe og Thorsvangs hjemmelavede lagkage. Der vil som sædvanlig være hyggemusik under spisningen, og efter middagen bliver der mulighed for at gå på opdagelse i det spændende samlermuseum eller tage en svingom når skovturenes faste ’husorkester’ spiller op til dans. Der er afgang fra Hvidovre kl. 9.15 på udflugtsdagen. Arrangementet på kroen slutter ca. kl. 15.30 og derefter køres der hjemad. Vi forventer at være tilbage i Hvidovre ca. kl. 17.00.

Sommerudflugterne køres i år på følgende otte dage: 
Tirsdag d. 2. maj
Mandag d. 8. maj
Tirsdag d. 9. maj
Mandag d. 15. maj
Torsdag d. 18. maj
Mandag d. 22. maj
Onsdag d. 31. maj
Fredag d. 2. juni

Der vil på udvalgte afgange være særlige busser med for bevægelseshæmmede gæster. Prisen for at deltage er 200 kr. pr. person, og målgruppen er folke- og førtidspensionister med fast bopæl i Hvidovre Kommune. Der er bindende tilmelding, hvilket betyder at der ikke ombyttes billetter eller returneres penge for ubrugte billetter.

Billetsalg i Medborgersalen i år med MobilePay
Billetsalget foregår fra Medborgersalen mandag den 3. april 2017 kl. 10-13. Dørene åbnes kl. 9.00 og selve billetsalget starter kl. 10.00. Der vil igen i år være mulighed for at få en kop varm kaffe i ventetiden. Legitimation skal forevises og man kan kun deltage i én udflugt. Gyldig legitimation er pensionistkortet eller sundhedskortet (det gule sygesikringskort). Der kan maks købes 4 billetter pr. person, og der skal kunne fremvises gyldig legitimation for alle 4 billetter. I år kan man betale med MobilePay, så husk mobiltelefonen hvis du er MobilePay-bruger.

Det Frivillige Ældrearbejde og Ældrerådet sidder igen i år klar ved tlf. billetsalget for bevægelseshæmmede. Det er muligt, at ringe og bestille billet d.7 marts og d. 8 marts, begge dage i tidsrummet kl. 10.00-13.00. Der kan bestilles billetter til deltagelse d. 9.maj eller d. 22. maj på følgende tlf. numre: 61 33 37 08 (Ældrerådet) eller 36 49 69 66 (Det Frivillige Ældrearbejde). Husk dette billetsalg er udelukkende for hjemmeboende borgere med nedsat bevægelse, som har brug for at have rollator, stok mv. med på udflugtsdagen. Betaling af billetter fra dette salg sker enten via girokort, netbank eller MobilePay.

Nogle år er alle billetterne solgt den første dag ved billetsalget i Medborgersalen– så kom i god hvis du/I vil være sikker på at komme med på en af turene. Skulle der være restbilletter efter d. 3. april kan disse købes i Borgerservice på Rådhuset fra d. 4. april.