Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Målestation måler røg fra brændeovne

1. februar 2017

Miljøstyrelsen og Århus Universitet opsat en målestation i Toftegårdsparken i Hvidovre. Målestationen måler partikler i luften fra bl.a. brændeovne.

Målestationen har stået på en trailer i Toftegårdsparken siden 2013, men nu er der opført et permanent måleskur, så der kan måles partikler i de næste mange år. 
Den nye målestation skal give bedre viden om den luftkvalitet, befolkningen bliver udsat for, og dermed bedre grundlag for vurdering af helbredseffekterne. I forstadsområder er brændefyring i mange tilfælde den væsentligste kilde til luftforurening.

Luftkvaliteten i Danmark overvåges konstant via 18 faste målestationer. Heraf er 10 placeret i de fire største byer, mens 8 er placeret i landområderne uden for byerne. Målestationen i Hvidovre er den eneste, som er placeret i et forstadsområde.

Etableringen af målestationen er finansieret af den politiske aftale ”Ren Luft til danskerne” fra 2014, som blev gennemført med støtte fra et bredt flertal i Folketinget.