Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Risiko for forhøjet vandstand

Hvidovre Kommune er i samarbejde med Hovedstadens Beredskab og Beredskabsstyrelsen i gang med at sikre området ved Hvidovre Strandvej. Ny vigtig information om Harrestrup Å
4. januar 2017

Der er varslet forhøjet vandstand langs Kalveboderne på vandsiden af Hvidovre Strandvej. Derfor er der risiko for oversvømmelse onsdag aften i området. Ifølge DMI’s aktuelle prognoser forventes vandstanden at være på sit højeste klokken 18.

Seneste nyt: Der kan være en risiko for, at Harrestrup Å går over sine bredder forskellige steder. Det berørte område er Bendstrupvej, Asminderødvej, Fredtoftevej, Tibberupvej, Kvistgårdsvej og den østligste del af Brostykkevej. Københavns Kommune arbejder på at sikre området. Borgerne opfordres til at holde øje, og hvis de er bekymret for deres hus, skal de hente sandsække ved Langhøjskolen.

Hvidovre Kommune er i samarbejde med Hovedstadens Beredskab og Beredskabsstyrelsen i gang med at sikre området.

I området syd for Hvidovre Havn bliver der lagt watertubes ud på fortovet på Hvidovre Strandvej for at forhindre, at vandet vandrer videre ind på land. Der vil blive etableret trappeovergange forskellige steder over disse watertubes (vandspærringer), så det er muligt at passere for beboerne. Beredskabet oplyser, at de begynder at rulle watertuben sammen kl. 03 i nat, når vandet har trukket sig tilbage igen. Så borgerne kan komme ud af deres indkørsler igen i morgen, torsdag, når de skal på arbejde.

Desuden vil der blive lagt sandsække ud til de cirka 40 huse, der ligger ud til vandsiden. Disse kan borgerne bruge til at sikre deres huses døre og vinduer mod vand. Der er udkommanderet folk fra kommunen og Beredskabsstyrelsen til at fylde sandsække og lægge dem ud til de berørte grundejere, som selv skal hente dem ind og placere dem på deres grund. Borgerne må gerne beholde sandsækkene, når vandet har trukket sig tilbage igen - eller de kan placere dem på de paller, der er lagt på fortovet.

Ifølge prognosen vil området nord for Hvidovre Havn ikke blive ramt, idet Hvidovre Kommune her i gang med at fylde jord i åløb og lavninger for at sikre området.

Langhøjskolen og Avedøre Holme vil ikke blive påvirket af den eventuelt forhøjede vandstand, og der er derfor ingen risiko for skolens elever og ansatte eller for virksomhederne på Avedøre Holme.

Hvidovre Kommune og Hovedstadens Beredskab har etableret en kommandocentral ved Hvidovre Havn, hvorfra situationen følges tæt. 

Borgere, der har spørgsmål, kan ringe til Hvidovre Kommune på 36 39 36 39 indtil kl. 22 i aften. Eller man kan henvende sig til beredskabet, der befinder sig ved Langhøjskolen og kan svare på spørgsmål.

Der bliver løbende opdateret med ny information på hvidovre.dk samt Hvidovre Kommunes Facebook- og Twitterprofil.