Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hvidovremesterskaber i skoleskak

250 skoleelever deltog, da Medborgersalen var rammen om det første Hvidovremesterskab i skoleskak.
17. november 2016

Skolerne i Hvidovre holdt i sidste uge Hvidovremesterskaber i skoleskak. 125 skakspil i Medborgersalen var rammen om en dag, hvor 250 elever dyrkede hjernegymnastik og nogle af dem sikrede sig en plads ved DM i skoleskab.
Den skole, der samlet set klarede sig bedst ved skakturneringen var Langhøjskolen, der fik en stor vandrepokal med hjem til skolen. Men konkurrencen var hård, og der var næsten dødt løb mellem Langhøjskolen og Præstemoseskolen, mens Dansborgskolen og Risbjergskolen tog sig af de efterfølgende placeringer.

Der blev dystet i 5 aldersgrupper, og vinderen af hver gruppe går videre til Danmarksmesterskaberne i skoleskak.
Daniel Jørgensen fra Dansborgskolen kvalificerede sig i Gruppe B.
Frederik Joensen fra Præstemoseskolen og Emil W. Petersen fra Dansborgskolen i Gruppe C.
Mathias Skogset fra Præstemoseskolen og Ida Jacobsen fra Risbjergskolen i Gruppe D.
Rasmus Hansen fra Langhøjskolen og Julius Holdt fra Præstemoseskolen i Gruppe E.
Aksel Bregenov-Jørgensen, Bertram Pedersen og Victor Iversen alle fra Langhøjskolen i Gruppe F.
Borgmester Helle Adelborg overrakte diplomer til de bedste elever i hver årgang.

Arrangørerne Thorbjørn Bromann og matematikkonsulent Peter Mogensen håber at endnu flere skoler og elever finder vej til Medborgersalen til næste års Hvidovremesterskaber i skoleskak. Hjælpere fra Dansk Skoleskak, København Skoleskak og Hvidovre Skakklub hjalp med at afvikle den store turnering, mens personalet i Medborgersalen og en drengegruppe fra 6.a på Præstemoseskolen mødte ind tidligt om morgenen for at stille de 125 skakspil op.