Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Er du klar til din sommer i udlandet?

Hvis du skal bruge din sommerferie i udlandet, så husk at tjekke om dit pas skal fornyes. Rejser du i Europa, skal du også sikre dig, at du har det blå sygesikringskort.
9. juni 2016

Forny dit pas

Tjek dit pas i god tid inden afrejse. Vær opmærksom på, at nogle rejsedestinationer også stiller krav til, hvor længe efter rejsen passet udløber.

Når du skal have lavet eller fornyet pas, skal du møde personligt op i Borgerservice. Hvis dit barn skal have lavet pas, skal barnet også med. Hvis du deler forældremyndigheden, skal du enten have den anden forælder med eller en samtykkeerklæring.

Husk at medbringe det gamle pas. Hvis du eller dit barn ikke har et pas i forvejen, skal du medbringe sundhedskort samt fødsels-, navne- eller dåbsattest.

I Hvidovre Kommune har du mulighed for at bestille tid til ansøgning om pas. På den måde springer du en eventuel kø over. Du er selvfølgelig også velkommen til bare at møde op i Borgerservicecentrets åbningstid og ansøge om pas. I perioder op til ferier kan der være ventetid.

Og husk, at Borgerservice også holder lørdagsåbent kl. 10-12.

Bestil tid til pas nu (nyt vindue)

Læs mere om regler for pas og pasfoto her (link)

Borgerservice på Hvidovre rådhus har åbent

Mandag 10-14.30
Tirsdag 10-14.30
Onsdag 10-14.30
Torsdag 13-17.30
Fredag 10-13.30
Lørdag 10-12.00

Bestil det blå sygesikringskort

Sommer i Europa? Husk at bestille det blå EU-sygesikringskort på www.borger.dk.

Du kan ikke bestille det blå EU-sygesikringskort i Borgerservice, og de kan heller ikke udstede et midlertidigt sygesikringskort. Derfor er det vigtigt, at du bestiller kortet i god tid inden afrejse. Du vil normalt modtage kortet i løbet af 2-3 uger.

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Vær opmærksom på, at du er dækket forskelligt afhængigt af, hvor du rejser hen. Hvis du helt vil undgå egenbetaling, bør du tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Læs mere om og bestil det blå EU-sygesikringskort (nyt vindue)