Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Skoleelever samlede 260 liter affald

Tre klasser fra Gungehusskolen havde fattet snappere og iført sig gule veste, og på bare 50 minutter samlede de 260 liter affald
19. april 2016

Forleden brugte tre 1. klasser fra Gungehusskolen noget af deres skoledag på at indsamle affald i området omkring deres skole. Særligt på Avedøre Havnevej var der gevinst, og eleverne fandt både en krøllet nummerplade, en hjulkapsel, flasker, burgeraffald, fyldte hundeposer, slikpapir og en enorm dynge cigaretskodder. 260 liter blev det til – fordelt på 20 liter glas, 30 liter papir, 35 liter metal, 75 liter plast og 100 liter restaffald.

Affaldsindsamlingen var et samarbejde mellem Gungehusskolen, Quark NaturCenter, Vej & Park og Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune (SGH), der ønsker at sætte fokus på affald og opfordre alle Hvidovre-borgere til at lade være med at smide affald på vores veje og fortove.

 - For eleverne handler det om, at de har sorteret, så de har lært, hvad der fx er papir og hvor meget snask, der må være på plast, før det skal til restaffald, siger Christian Black-Storm fra Quark-centret og tilføjer, at den praktiske viden om materialer er en del af det, eleverne skal lære i natur og teknik-faget. Quark NaturCenter er desuden en del af projekt Grøn Generation, der handler om uddannelse i bæredygtig udvikling, og her er aktiviteter som affaldsdagen på Gungehusskolen en del af initiativerne.

Næste år håber arrangørerne at få flere skoler med til affaldsindsamlingsdagen, der er timet med Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, der løb af stablen søndag.

Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune har i et nyhedsbrev til sine medlemmer opfordret Hvidovres husejere til at bruge 5-10 minutter i løbet af weekenden på at samle affald på fortovet og cykelstien uden for deres egen grund. Også Vej & Parks renholdelsesteam har haft ekstra fokus på affaldsindsamling i den seneste uge, hvor de har samlet 16.000 liter affald fra gader, stræder og parker.