16. juni 2017
Efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), Bek. nr. 448 af 10. maj 2017, skal projekter omfattet af lovens bilag 2 screenes for miljøpåvirkninger.
Hvidovre Kommune har vurderet det ansøgte projekt i forhold til dens karakteristika, placering og potentielle miljøpåvirkning. Der er tale om at erstatte en eksisterende vindmølle med en tilsvarende, næsten identisk, ny mølle med samme beliggenhed. På baggrund af VVM-screeningen vurderer Hvidovre Kommune, at projektet ikke vil få væsentlig indvirkning på miljøet, og dermed skal der ikke udarbejdes en miljøkonsekvensrapport.
VVM-screeningen kan se herunder:
Ansøgning (pdf)
Klagevejledning
Klage over afgørelsen skal ske til Miljø- og Fødevareklagenævnet via Klageportalen, som du finder et link til på www.borger.dk og www.virk.dk.
På Nævnenes Hus hjemmeside www.naevneneshus.dk er en vejledning i, hvordan man klager.
Miljø- og Fødevareklagenævnet kan kun behandle såkaldt retlige spørgsmål. Det betyder, at hvis retsregler og retsprincipper er fulgt, har Miljø- og Fødevareklagenævnet ikke mulighed for at behandle klager over indholdsmæssige spørgsmål og vil ikke kunne tage stilling til, om afgørelsen er hensigtsmæssig eller rimelig.
Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen.
Klagen har normalt ikke opsættende virkning, hvilket vil sige, at et byggeri eller andet ikke stoppes, medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer det.