Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Forslag til Planstrategi 2019

Kommunalbestyrelsen har den 17. december 2019 besluttet at sende et forslag til Planstrategi 2019 i offentlig høring fra den 20. december 2019 til den 1. marts 2020.
20. december 2019

Vision og Indhold
Hvidovre skal også i fremtiden være en attraktiv og velfungerende kommune at bo og drive virksomhed i. Vi skal have plads til nye borgere og virksomheder, og vi skal være godt rustet til fremtidens klima- og miljømæssige udfordringer. Herudover skal Hvidovre fortsat være en tryg by, hvor vi har omsorg for hinanden og vores omgivelser.

Kommunalbestyrelsen har i forslaget til planstrategien udpeget fem fokusområder, som får en særlig opmærksomhed i den fremtidige kommunale planlægning:

  • Omsorg, sundhed og fællesskab 
  • Robust, grøn og bæredygtig by
  • Boliger for livet 
  • Vækst og erhvervsudvikling 
  • Effektiv og sikker trafik 

Forslaget til planstrategien kan læses her: Forslag til Planstrategi 2019 (pdf)

Har du bemærkninger til forslaget til planstrategien, kan du frem til den 1. marts 2020 sende et høringssvar på mail: plan@hvidovre.dk

Borgermøde om planstrategien
I høringsperioden afholdes der et borgermøde om kommunalbestyrelsens visioner for Hvidovres udvikling. Mødet finder sted torsdag d. 16. januar kl. 18-20 i Lille Friheden, Lille Friheden 1, 2650 Hvidovre

Program:
Kl. 18:00 – Velkomst og visionsoplæg v. borgmester Helle Adelborg
Kl. 18:10 – Hvad er en planstrategi?
Kl. 18:20 – Præsentation af Planstrategi 2019
Kl. 19:00 – Debat i plenum
Kl. 19:30 – Opsamling og tak for i aften

Efter mødet og frem til kl. 20 vil det være muligt af drøfte planstrategien med fagpersoner fra Hvidovre Kommunes Center for Plan og Miljø.

Baggrund
Kommunalbestyrelsen skal ifølge planloven inden udgangen af den første halvdel af den kommunale valgperiode offentliggøre en planstrategi for kommuneplanlægningen. Planstrategien skal indeholde kommunalbestyrelsens vurdering af og strategi for udviklingen i kommunen samt oplysninger om planlægningen siden seneste kommuneplan og en beslutning om, i hvilket omfang kommuneplanen skal revideres.

Derudover skal kommunalbestyrelsen inden udgangen af den første halvdel af den kommunale valgperiode offentliggøre en redegørelse for deres strategi for kommunens bidrag til en bæredygtig udvikling i det 21. århundrede (Lokal Agenda 21 strategi). Denne del er inkorporeret i forslaget til Planstrategi 2019.