Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Indsatsplan for bekæmpelse af bjørneklo

Kommunalbestyrelsen har besluttet at udarbejde en ny indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Hvidovre Kommune. Indsatsplanen sendes nu i 8 ugers offentlig høring
3. januar 2018

Læs Forslag til indsatsplan (pdf).

Indsatsplanen fastlægger hele Hvidovre Kommune som indsatsområde. Planen giver alle grundejere pligt til at bekæmpe kæmpebjørneklo på deres ejendom. Bekæmpelsen skal være effektiv, således at den enkelte plante dør, og at der ikke sker yderligere spredning af planten. Bekæmpelsen skal på sigt medføre, at planten udryddes i Hvidovre Kommune på såvel private som offentlige arealer.

Der er i indsatsplanen fastsat følgende frister for bekæmpelse:

I perioden 1. maj til 1. oktober har ejere af arealer, hvor der er konstateret kæmpebjørneklo, pligt til hver 3. uge at besigtige arealet og om nødvendigt fortage bekæmpelse.

Indsatplanen indeholder anbefalinger om bekæmpelse.

Indsatsplanen er i offentlig høring i 8 uger, før den kan vedtages endeligt. Du kan sende dit høringssvar til toe@hvidovre.dk eller som brev til Hvidovre Kommune, Center for Trafik og Ejendomme, Vej og Park, Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre. Høringsperioden slutter den 8. marts 2018.

Når høringsperioden er slut, vurderer Hvidovre Kommune i hvilket omfang de indkomne svar skal indarbejdes i den endelig plan. Derefter godkender Kommunalbestyrelsen den endelig indsatsplan.