Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Børnehuset Krogstenshave er nu blevet samlet

Både børn og personale kan se frem til nye indbydende faciliteter i børnehuset på Ejby Allé.
22. august 2016
Fredag formiddag blev Børnehuset Krogstenshave indviet af Hvidovres borgmester Helle Adelborg, som foran en tålmodig og forventningsfuld børnemængde kunne klippe snoren som symbol på indvielsen af den nye flotte tilbygning i børnehuset.

De to tidligere børnehuse Krogen og Stenen er nu blevet bygget sammen, så børn og voksne kan bevæge sig rundt mellem afdelingerne.
Det nye samlede børnehus har givet plads til nye muligheder indendørs. Den nye tilbygning rummer et nyt produktionskøkken, hvor der kan laves god mad til alle børnene i børnehuset.

Derudover giver de nye rammer mulighed for, at børnene kan indgå i nye læringsaktiviteter. De to gamle køkkener er blevet bygget om til børneværksteder, hvor der kan foregå mere målrettede læringsaktiviteter, som fx scienceeksperimenter, malerværksted, matematikværksted eller andre spændende aktiviteter.

”I Hvidovre arbejder vi hele tiden på at skabe gode rammer for børnene i vores daginstitutioner. De nye faciliteter i Børnehuset Krogstenshave vil medvirke til at gøre hverdagen endnu bedre for børnene. Der er tænkt meget over fællesskabet i institutionen, og jeg tror, at både børn og voksne vil få stor glæde af de nye rammer,” siger borgmester Helle Adelborg.
Personalet i Krogstenshave kan også glæde sig over de nye faciliteter. De får blandt andet en ny fælles personalestue samt ny garderobe og toilet- og badefaciliteter.


Faktaboks om Krogstenshaves arkitektur:
Den arkitektoniske idé bag Børnehuset Krogstenshave er baseret på, at bygningerne virker imødekommende og passer ind i det omkringliggende villakvarter. Facaden er beklædt med vedligeholdelsesfri cedertræslister og tag af tagpap som det eksisterende anlæg. Alle inddækninger og tagrender er udført i forpatineret sort zink.
I facaden er der arbejdet med højtsiddende vinduer, så der kommer mest muligt dagslys ned i rummene i et meget tæt anlæg. I det pædagogiske køkken er der arbejdet med en karnap i børnehøjde, så børnene kan sidde i vindueskarmen følge med i aktiviteterne udenfor.