18. august 2015
Hvidovres folkeskoler er blevet bedre til at løfte eleverne fagligt. Det viser en analyse af undervisningseffekten, som Tænketanken Cepos fremlagde onsdag.
Analysen tager udgangspunkt i elevernes karakterer ved folkeskolens afgangsprøver, og her kan man se, at der er sket en væsentlig forbedring på Hvidovres skoler i perioden fra 2010 og til 2014.
Det samlede resultat for Hvidovres skoler viser, at eleverne i Hvidovre Kommune ved afgangsprøven i 2010 havde et gennemsnit, der lå 0,237 karakterpoint under, hvad man kunne forvente elevernes gennemsnit skulle være. Bedre ser det ud i 2014, hvor eleverne i Hvidovre Kommune nu ligger 0,093 under det forventede gennemsnit. Det forventede gennemsnit tager højde for elevernes sociale og økonomiske baggrund.
- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu med tallene fra Cepos kan se, at det kvalitetsløft vi er i gang med på skolerne bærer frugt, og at vi faktisk er i fuld gang med at hæve fagligheden i folkeskolerne, siger borgmester Helle Adelborg:
- Det går den rigtige vej, men vi er ikke i mål endnu – og vi arbejder fortsat målrettet på at styrke fagligheden i vores skoler. Vi har fx lige sat gang i et projekt, der skal forbedre elevernes matematikfærdigheder. Desuden deltager lærerne i Hvidovre Kommune over de næste to år i et stort efteruddannelsesprojekt, der skal gøre dem endnu dygtigere til at skabe gode relationer til eleverne. Vi ved jo bl.a. fra forskning at læring og trivsel går hånd i hånd, så derfor er det vigtigt både at satse på faglighed og social trivsel.
Skolerne i Hvidovre har i løbet af de sidste fire år gennemgået store forandringer. Der er blevet sammenlagt skoler, og skolernes hverdag er blevet forandret med skolereformen. Samtidig introducerede Hvidovre Kommune i 2012 et kvalitetsløft, der har haft fokus på at løfte fagligheden. Det ser ud til, at kvalitetsløftet er en rigtig og udbytterig satsning.