Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Dybenskærgrunden skal have ny lokalplan

Efter afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet tager kommunen fat på arbejdet med en ny lokalplan for Almenbolig+
5. april 2013

Da Hvidovre Kommune i 2009 gav dispensation til at fravige Lokalplan 449 for et nyt boligområde på Dybenskærgrunden i Avedøre, overtrådte kommunen planlovens paragraffer. Det er budskabet fra Natur- og Miljøklagenævnet i en afgørelse, kommunen modtog kort før påske.
Med dispensationen åbnede kommunen for, at fordelingen af byggeri, friarealer og stisystemer i området kunne blive anderledes end dét, der oprindeligt var vedtaget, og netop en ”fravigelse af den planlagte struktur” er ifølge Natur- og Miljøklagenævnet så omfattende en ændring, at det kræver en ny lokalplan.

Derfor tager Hvidovre Kommune nu fat på arbejdet med en ny lokalplan for området mellem Byvej, Dybenskærvej og Frydenhøjstien i Avedøre.

- Det er virkelig ærgerligt og meget beklageligt, at vi har overtrådt planloven. Men da vi i sin tid valgte at dispensere fra lokalplanen, var det vores vurdering, at planen for Almenbolig+-byggeriet i store træk harmonerede med intentionerne i den vedtagne lokalplan, siger borgmester Helle Adelborg. – Nu må vi desværre konstatere, at vores bedste skøn bare ikke var godt nok, og der er ikke andet at gøre end at få lavet den nye lokalplan for området.

Da Lokalplan 449 blev vedtaget den 24. marts 2009 angav planen, at der skulle opføres boliger i fire klynger omkranset af et fælles friareal med et offentligt tilgængeligt stisystem, grøfter og vandhuller. KAB’s boliger, som stod færdige i 2011, ligger nogen steder uden for de oprindeligt tegnede byggefelter, og friarealet mellem bygninger er mindre end det, der er fastlagt i lokalplanen.

- Og ja, der ER da forskel på det oprindeligt planlagte, og det boligområde, vi står med i dag, erkender borgmesteren. – Men da vi gav dispensation til byggeriet, skelede vi faktisk til de høringssvar, der var indkommet, og vi vurderede, at byggeplanerne fortsat var i overensstemmelse med de kommentarer, naboer og andre borgere var kommet med. Blandt andet i forhold til bygningernes højde og muligheden for at komme igennem boligområdet via cykel- og gangstier uden dog at have for mange udgange til Frydenhøjstien fra det nye boligområde.

Helle Adelborg understreger, at hun håber, at den megen er debat om det nye boligområde ikke går beboerne for meget på: 

- Jeg er glad for, at vi har fået endnu et kvarter i Hvidovre med gode rammer for både børn, voksne og ældre, og jeg håber, at beboerne her efter lidt over et år i Langhusene føler sig godt tilpas i området.