Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Borgmester Helle Adelborg har ordet

Der bliver vist samfundssind og taget ansvar for lokalområdet fra rigtig mange virksomheders side, og det glæder borgmester Helle Adelborg.
7. maj 2020

Kære virksomheder

I Hvidovre Kommune har vi fortsat et ekstra fokus på erhvervslivet, da rigtig mange af de lokale virksomheder i Hvidovre er hårdt ramt af coronakrisen.

Vi har taget initiativ til en række tiltag, der kan være med til at hjælpe jer igennem denne svære situation, som coronakrisen har skabt. Det er blandt andet fremrykning af betalinger og igangsættelser af bygge- og anlægsopgaver. I faktaboksen nederst på siden kan du se hvilke tiltag, det drejer sig om.

Selvom Danmark så småt begynder at åbne op, er krisen desværre langtfra slut. Mens vi alle håber på bedre tider, så vil jeg gerne udtrykke min anerkendelse til jer virksomheder. Selvom I går igennem en svær tid, så viser rigtig mange af jer samfundssind. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at I gør hvad I kan for at holde på medarbejdere og dermed undgå afskedigelser. Det kan blandt andet ske ved hjælp af arbejdsfordeling, som I kan læse mere om her. Derudover har flere af Hvidovres virksomheder også henvendt sig til kommunen, fordi de ligger inde med værnemidler, som kommunen kan have brug for. Mange tak for jeres ansvarlighed i denne tid.

Hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp er både vores Jobcenter og vores erhvervsteam klar til at hjælpe.

Med venlig hilsen

Helle Adelborg, borgmester.

 

Fakta: Se her hvilke initiativer Hvidovre Kommune har taget under coronakrisen

• Udskydelse af den anden opkrævning af dette års dækningsafgift fra jer virksomhedsejere til 2021.

• Fremrykning af betalinger til leverandører, ligesom der i denne periode ikke opkræves rykkergebyr for de virksomheder, der har nogle udestående betalinger til Hvidovre Kommune.

• Fremrykning af bygge- og anlægsopgaver som først var planlagt i 2021 som fx asfaltarbejder, udskiftning af vinduer, tag mm på skoler og institutioner for i alt 15,5 mio. kr. Det er opgaver, der for nogles vedkommende vil blive løst af lokale virksomheder.

• I de tilfælde, hvor Hvidovre Kommune har bestilt noget hos en virksomhed, der ikke kan leveres pga. nedlukningen, går kommunen i dialog med virksomheden om mulighed for en senere levering eller udskydelse af leverancen.