Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Nu skal det undersøges, hvordan Holmene vil påvirke naturen og miljøet

Hvidovre Kommune gør nu klar til at igangsætte en VVM-undersøgelse, som skal kortlægge, hvordan etableringen af erhvervsområdet Holmene vil påvirke naturen og miljøet.
12. november 2019

Holmene er Hvidovre Kommunes vision om at skabe et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder. De seneste tre år har kommunen arbejdet intensivt med visionen om Holmene, og der er lavet en del indledende undersøgelser, som viser, hvordan Holmene vil påvirke naturen i området.

Nu er projektet kommet så langt, at Hvidovre Kommune gør klar til en egentlig VVM-undersøgelse. VVM står for vurdering af virkninger for miljøet, og det er en lovpligtig undersøgelse, der skal foretages, inden større projekter som Holmene må sættes i gang.
Her skal det grundigt undersøges, hvordan etableringen af Holmene vil påvirke naturen, dyrelivet og miljøet, og undersøgelserne vil omfatte fx jordbund, strømningsforhold i havet, trafik- og støjbelastning.

”Med vores egne indledende undersøgelser og sonderinger om Holmene har vi fået en ret god indikation af projektets påvirkning af natur og miljø, og med VVM-undersøgelsen kommer vi et skridt videre”, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg og fortsætter:

”Vi har allerede fået undersøgt nogle af de ting, som en VVM-undersøgelse også dykker ned i, og vi ser nu frem til en fuldstændig kortlægning af projektets påvirkning af omgivelserne.”

I slutningen af oktober var erhvervsminister Simon Kollerup og skatteminister Morten Bødskov med borgmester Helle Adelborg på Avedøre Holme for at drøfte udviklingen af Holmene, som skal etableres i forlængelse af det eksisterende erhvervsområde.
De to ministre blev præsenteret for visionen om Holmene og fik en status på projektet.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg er glad for, at den nye regering synes, at Holmene er et spændende projekt.

”Vi er glade for, at Holmene er blevet taget så godt imod, siden vi lancerede vores vision for cirka ni måneder siden. Det gælder både fra erhvervslivets side og fra landspolitisk side. Derfor er jeg glad for, at Simon Kollerup og Morten Bødskov med besøget på Avedøre Holme viser interesse for visionen for Holmene og fremdriften i projektet,” siger Helle Adelborg.

Kommunen forventer, at VVM-undersøgelsen går i gang i begyndelsen af 2020, og at den vil tage mindst et år.

Fakta om Holmene
Holmene skal bestå af et areal på 3,1 mio. kvadratmeter på i alt ni kunstige øer, som vil blive etableret ved jordopfyldning i Køge Bugt.
Der skal være plads til 380 virksomheder og 12.000 medarbejdere og samtidig vil Holmene få 700.000 kvadratmeter bynær natur og 18 kilometer kystlinje til glæde for både virksomhedernes medarbejdere og borgerne i hele hovedstaden, som kan bruge naturen på Holmene.