Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hvidovre Kommune vil have metroen til Hvidovre

Hvidovre Kommune og Rødovre Kommune er gået sammen i bestræbelserne på at få forlænget metroen fra Ny Ellebjerg Station til de to vestegnskommuner. Bliver ønsket til virkelighed vil det komme både virksomheder og borgere til gode.
25. juni 2019

Vestegnen oplever i disse år en stor befolkningstilvækst, og for at binde hovedstaden bedre sammen kræver det flere investeringer i mere effektive og moderne trafikforbindelser.

Hvidovre Kommune og Rødovre Kommune er derfor gået sammen om et ambitiøst forslag om at få forlænget metroen fra Ny Ellebjerg Station i Københavns Kommune til Hvidovre Hospital og videre til Rødovre Centrum. En metrolinje til de to kommuner vil få op imod 30.000 passagerer hver dag, og vil flytte tusindvis af bilister over i kollektiv trafik.

En ny metrolinje kan derfor være med til at lette trængslen på hovedstadens veje og give mindre rejsetid for pendlerne, som enten skal på arbejde hos virksomhederne i Hvidovre eller Hvidovres egne borgere, som arbejder i andre kommuner.

”Hele hovedstaden er hårdt ramt af trængselsproblemer, og vi ved fra vores dialog med erhvervslivet i Hvidovre, at trængsel er noget, der er generende for både virksomheder og medarbejdere. Bilisterne spilder cirka 16,7 mio. persontimer årligt i trafikken på grund af trængselsudfordringer, og der er udsigt til, at det tal bliver fordoblet i 2035. Derfor vil en metrolinje til Hvidovre og Rødovre give rigtig god mening, fordi den vil få tusindvis af bilister over i den kollektive transport. Hvis vi får en metro til Hvidovre Hospital vil man kunne tage metroen fra Københavns Centrum, og hvis man arbejder på Avedøre Holme, kan man skifte til en hurtigkørende bus, og så når man altså hurtigt frem til sit job,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.