Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

International interesse og bæredygtighed var blandt emnerne, da Holmene tog til Folkemødet

Ved årets Folkemøde på Bornholm blev Holmene drøftet under en spændende paneldebat, hvor borgmester Helle Adelborg i selskab med Michael Juhler fra Chr. Hansen og Anette Steenberg fra Copenhagen Capacity talte om, hvordan Holmene kan tiltrække og inspirere bæredygtige virksomheder.
25. juni 2019

På det netop overståede Folkemøde var Hvidovre Kommune vært for en paneldebat om Holmene, som er Hvidovre Kommunes vision for fremtidens store og innovative erhvervsområde. Emnet for debatten var, hvordan Holmenes ambitiøse rammer kan bidrage til at tiltrække bæredygtige virksomheder.

Siden lanceringen af visionen 7. januar i år har Holmene fået massiv opmærksomhed i både Danmark og i udlandet og interessen fortsatte på Folkemødet i den bornholmske by Allinge.

Mange var dukket op for at høre, hvordan Holmene vil kunne tiltrække og inspirere bæredygtige virksomheder. Både borgere fra Hvidovre, der havde taget turen til solskinsøen, men også mange udenbys-borgere og folk fra uddannelsesinstitutioner og organisationer sad klar til at høre mere om Holmene.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg var vært for debatten og i panelet var desuden Michael Juhler, der er vice president i Chr. Hansen, og Anette Steenberg, der er director for investment promotion i Copenhagen Capacity.

”Bæredygtighed spiller en helt central rolle i visionen om Holmene. På Holmene vil der blive flere områder med uberørt natur, som skal sikre biodiversiteten og et rigt dyre- og planteliv. Med de mange naturkvadratmeter vil vi sikre os, at Holmene ikke alene bliver et erhvervsområde. Vi vil give noget tilbage til naturen,” lød det blandt andet fra borgmester Helle Adelborg.

Den internationale interesse for Holmene har været stor de seneste måneder, og projektet har fået omtale i masser af udenlandske medier. Og ifølge Anette Steenberg er Holmene i høj grad interessant for internationale virksomheder.

”En verdensklasse-virksomhed som Chr. Hansen tiltrækker andre dygtige virksomheder, og lokationen for Holmene er helt fantastisk. Virksomheder inden for lifescience eller green tech er meget interesseret i at være tæt på universitetsmiljøerne og en international lufthavn,” sagde Anette Steenberg, director for Investment Promotions i Copenhagen Capacity.

Også fra Michael Juhlers side var der store forventninger til Holmene. Især ideen om lave rekreative områder på Holmene vækker begejstring hos Michael Juhler, der står i spidsen for Chr. Hansens fabrik på Avedøre Holme.

”Det vil også gøre Holmene attraktivt, at der er rekreative områder omkring virksomhederne. Mange af vores medarbejdere motionerer allerede på det eksisterende Avedøre Holme,” sagde Michael Juhler.

Jacob Rosenkrands, vært på DR2 Deadline, styrede debatten, og der var mange interessante indspark undervejs. Alt sammen bliver samlet op af Hvidovre Kommune i det videre arbejde med at forme visionen for Holmene.

”Det er enormt givende, når vi taler om Holmene med folk uden for vores egen lille kreds. Vi får hele tiden nye perspektiver på Holmene, og det kan vi bruge, når vi skal arbejde videre med projektet. Det var rigtig spændende at høre Michael Juhler fra verdens mest bæredygtige virksomhed, Chr. Hansen, fortælle om, hvordan han ser på Holmene. Og det var samtidig rigtig interessant at høre Anette Steenberg, som virkelig har pulsen på det internationale erhvervsliv, vurdere, hvordan Holmene bliver interessant for udlandet,” siger Helle Adelborg.

Man kan læse mere om Hvidovre Kommunes vision for Holmene på www.holmene.com.