Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Uheldig trend: Indbrudstyve går efter varebiler


Hvidovre Kommune er en af de hårdest ramte kommuner, når det kommer til tyverier fra varevogne. Målet er dyrt værktøj. Københavns Vestegns Politi har stort fokus på problemet og kommer her med nogle råd til, hvordan man kan forebygge tyverierne.
4. maj 2018

Flere og flere håndværkere oplever at komme ud til en varebil, hvor der har været indbrud. Tyve er begyndt at gå efter varebiler med dyrt værktøj eller andre værdigenstande i. Det er en uheldig udvikling, som er eskaleret igennem de seneste par år. Det fortæller Bent Nikolajsen, der er kriminalpræventiv koordinator hos lokalpolitiet ved Københavns Vestegns Politi.

”Det er sket en stor stigning på det her område indenfor de sidste par år, og Hvidovre Kommune er hårdt ramt. Tyvene har fundet ud af, at varebiler ikke altid er godt sikrede, og at der samtidig kan være dyrt værktøj i. Derfor har vi indsat en operationel gruppe, som arbejder med det her. De fleste af de her tyverier sker om aftenen eller natten, så det er også der, vi arbejder. Gerningsstederne er meget spredte, og det er ofte, når varebilerne holder parkeret ved håndværkernes private bopæl, at indbruddene sker,” siger Bent Nikolajsen.
Indenfor de seneste tre måneder har Københavns Vestegns Politi modtaget mere end xx anmeldelser af indbrud i varevogne.

Ifølge Bent Nikolajsen kan håndværkerne selv tage en række forholdsregler. Først og fremmest skal de huske at fjerne det dyreste af værktøjet fra bilen.
”I dag har mange håndværkere rigtig meget dyrt værktøj. Vi ved godt, at det ikke er realistisk at de hver dag tømmer bilen for al værktøj, men hvis de måske fjerner de dyreste ting er det et godt skridt på vejen,” siger Bent Nikolajsen.

Københavns Vestegns Politi er begyndt at turnere rundt til virksomhederne for at fortælle mere om, hvordan de selv kan forebygge de mange tyverier fra varebiler.

”Vi tager fat i virksomheder og vi vil gerne snakke de medarbejdere der kører i bilerne og har dem med hjemme om natten. Vi opfordrer samtidig virksomhederne til at lave en indhegning på virksomhedens domicil, fordi det ved vi af erfaring vil minimere tyverierne, men vi ved også godt, at det ikke altid er muligt, idet mange medarbejdere kører direkte ud fra deres bopæl og til en byggeplads. Men i de tilfælde hvor det er muligt, opfordrer vi til at man gør det,” siger Bent Nikolajsen. 

Fem gode råd til håndværkere til at undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne:
1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2.  Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3.  Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4.  Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5.  Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det