Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Unge iværksættere vil gøre det nemt at skifte til vinterdæk


Fra deres base på Avedøre Holme styrer de to iværksættere Oliver Georg Jensen og Oliver Kiil Munch virksomheden Rubberduck Service, der har som vision at gøre det mindre besværligt for bilisterne at få vinterdæk på bilen
8. november 2017

At springe ud som iværksætter kræver mod.  Der kan gå lang tid, før man kan udbetale løn til sig selv. Og arbejdsdagene er lange. Ligesom der selvfølgelig er mange andre udfordringer, når man står på egne ben. 
Alt det kan de to unge iværksættere Oliver Georg Jensen og Oliver Kiil Munch holde lange forelæsninger om. De er nemlig arketypen på iværksættere i dagens Danmark. Iværksættere som ved, at for at få succes kræver det enormt hårdt arbejde, ihærdighed og ikke mindst tålmodighed. 

De har startet Rubberduck Service, som tilbyder at køre ud til bilister og skifte til vinter- eller sommerdæk. Ligesom de tilbyder at opbevare dækkene på et dækhotel på Avedøre Holme. 

”Idéen er egentlig opstået ved, at vi selv tænkte, at man som bilist ofte kæmper lidt med at få bilen ned på værksted for at få sat vinterdækkene på. Derfor kommer vi i stedet ud til kunderne, så de ikke har samme besvær med at få skiftet dæk,” fortæller Oliver Georg Jensen, der er uddannet officer i Forsvaret, mens hans partner Oliver Kiil Munch er uddannet i kommunikation og virksomhedsstudier fra RUC. De har mødt hinanden igennem en fælles veninde og har, inden de gik i gang med Rubberduck Service, haft et start-up projekt, hvor de solgte kaffe importeret direkte fra særlige kaffefarme ude i verden. Nu er det imidlertid dækkene, der har deres interesse. Og med det nye fokus på biler, og dæk har de flyttet deres kontor fra Vesterbro og til Hvidovre.

De to iværksættere holder nu til på Avedøre Holme, hvor de har lejet sig ind hos virksomheden JD Logistik.
”Vi blev igennem en anden i autobranchen anbefalet at kontakte Jørgen Ditlev (ejer af JD Logistik, red.) for at høre om muligheden for at opbevare hjul herude. Vi startede derfor med at opbevare hjul og lærte dem bedre at kende, og nu er vi så flyttet vores kontor herud også. Vi er rigtig glade for at sidde her, for så sidder vi et lidt større miljø og kan også bruge JD Logistik dygtige folk til at sparre med. Vi cykler herud fra byen hver dag og nyder at være her i sådan et industriområde, hvor der sker en masse,” siger Oliver Kiil Munch.

De to iværksættere har igennem arbejdet med Rubberduck Service været nødt til at have småjobs ved siden af for at få penge til startkapital og penge til den private husholdning.
”Man skal have styr på likviditeten som nystartet selvstændig og derfor har vi også været nødt til at arbejde ved siden af. Men vi knokler virkelig for vores firma og har nogle lange arbejdsdage. Men vi synes, at det er det hele værd,” siger Oliver Georg Jensen, som sammen med sin kompagnon også nogle gange selv har været ude at skifte dæk. Men ellers er det professionelle mekanikere, som de hyrer ind til at køre ud til kunderne.

De har gjort deres hjemmearbejde ordentligt inden de gik i luften, og Rubberduck Service kører nu på sin anden sæson. Som de garvede iværksættere de efterhånden er, har de også et godt råd til kommende iværksættere.

”Inden vi startede, var vi ude at undersøge, hvad kunderne tænkte om konceptet. Man skal ud at tale med mulige kunder. Man kan sige, at man skal være undersøgende til at starte med og ikke eksekverende. Man kan tænke konceptet ihjel, men nogle gange skal man ikke blot sidde for sige selv og udtænke visioner, men i stedet komme ud og se hvordan andre end en selv reagerer på idéen,” siger Oliver Kiil Munch. 
Indtil videre har Rubberduck Service fokus på at skifte dæk for private bilister på deres hjemadresse eller ved deres arbejdsplads, men de har også en række firmaaftaler med nogle større firmaer om at skifte på deres firmabiler. Når dækmonteringen er blevet en større forretning har Rubberduck planer om at udvide forretningen til at være landsdækkende. I dag dækker de hele Sjælland.