Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Infoskilte skal give kortere køer

Trafikløsning på Avedøre Holme skal hjælpe bilisterne med at vælge den hurtigste rute og det rigtige tidspunkt at køre på
29. august 2017
Om et par måneder vil trafikken til og fra Avedøre Holme blive hjulpet på vej af 4 nye trafikinformationstavler, der kan holde bilisterne orienteret om, hvor lang bilkøen er, når de skal til og fra området.

Det er Hvidovre Kommune, der i samarbejde med Industri- og Grundejerforeningen Avedøre Holme har fundet en løsning, der kan lette dagligdagen for de mange bilister, der dagligt kører til og fra Avedøre Holme. Det er især til at aflaste køerne i rundkørslen i myldretiden, trafikinformationstavlerne kan være en hjælp: 

 - Vi håber, at vi med de nye infotavler og den app, der hører til, kan få trængslen til og fra Avedøre Holme spredt lidt ud, så trafikken på sigt vil kunne afvikles uden så mange og lange køer som i dag, fortæller trafikplanlægger Johannes Baagøe-Nielsen fra Hvidovre Kommune, der er projektleder på det nye trafikinformationssystem.

De 4 trafikinformationstavler, der bliver sat op på Avedøre Holme trækker data fra et system med sensorer på både Avedøre Holme og på Amagermotorvejen, der registrerer mobiltelefoner og måler, hvor lang tid de er om at ”køre” bestemte afstande og på den baggrund laver en samlet beregning og anslår, hvor lang køretiden vil være.

Udover trafikinformationstavlerne, som står på udvalgte steder i området, rummer løsningen også en app og en hjemmeside, hvor man allerede før, man sætter sig i bilen, kan følge med i køtiderne og overveje, hvornår det giver bedst mening at køre.

Trafikinformationstavlerne bliver sat op omkring den 1. oktober. Lignende tavler er allerede i brug i bl.a. Køge og Aalborg.