Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Trafikken på Avedøre Holme under lup

Virksomheder har mødtes med Hvidovre Kommune og Vejdirektoratet for at drøfte løsninger på de trafikale udfordringer på Avedøre Holme
3. april 2017
Har man siddet i en bil eller bus på vej til Avedøre Holme i myldretiden, ved man godt, at trafikken ikke altid glider lige let til og fra det store erhvervsområde. Det er især i området omkring rundkørslen ved Stamholmen, at der opstår kø og ventetid for medarbejdere, som skal til eller fra arbejde.

Og selvom det ikke kun er i Hvidovre, at trafikken er presset, men i store dele af hovedstadsregionen, er der i Hvidovre Kommune et stort fokus på at få lavet nogle løsninger, der kan lette trafikpresset på Avedøre Holme, hvor mere end 8000 medarbejdere dagligt møder på arbejde. 
Den stigende trafik i området var baggrunden for, at Hvidovre Kommune sammen med virksomhederne i området for nylig afholdt et trafikmøde, hvor også Vejdirektoratet, Cowi, Gate 21 og Industri- og Grundejerforeningen Avedøre Holme deltog.

På mødet blev der drøftet forskellige løsninger, som kan gøre hverdagen nemmere for trafikanter på Avedøre Holme. 
I første omgang bliver signalanlægget på broen ved Avedøre Havnevej i løbet af foråret optimeret, så der kan slippe flere biler igennem det grønne lys. Senere i år bliver der desuden kigget på, om signalanlægget i krydset ved Gammel Køge Landevej og Stamholmen kan ændres. Samtidig bliver der overvejet at bruge trafiktavler og apps, som gør det muligt for bilister at planlægge kørslen og undgå trængsel.
På længere sigt skal det desuden undersøges, om der skal etableres dobbelte venstresvingsbaner fra motorvejen fra Amager og ud mod Avedøre Holme.  
Langt ude i fremtiden ligger også tanker om at styrke den kollektive trafik i form af hurtigbusser fra en eventuel metrostation på Hvidovre Hospital. Ligesom en mulighed er at bygge en ekstra til- og frakørsel på motorvejen.
Udover de konkrete trafiktiltag blev også parkeringsforhold og bedre forhold for fodgængere drøftet på mødet.