Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Disruption blev drøftet i Hvidovre Erhvervsklub


Erick Thürmer gav medlemmerne af Hvidovre Erhvervsklub et indblik i, hvordan han har disrupted sin 119 år gamle familievirksomhed.
6. april 2017
Det var en oplagt forsamling, som i denne uge mødtes i Hvidovre Erhvervsklub for at høre om disruption, som er et populært emne for tiden. Mødet fandt sted hos Thürmer Tools på Avedøre Holme, og her gav ejer Erick Thürmer et særdeles spændende indblik i, hvordan hans egen virksomhed har været nødsaget til at disrupte sig selv og tænke helt nyt for at overleve på et presset værktøjsmarked. Overlevelsen sker blandt andet via nytænkning inden for 3D-printområdet.

”Min far solgte virksomheden, og den endte efterfølgende i Kina. Nu er vi i gang med at tage den hjem til Danmark. Min oldefar lavede 35 års planer for virksomheden, min farfar lavede 20 års planer, min far lavede 10 års planer, og jeg kan lave 1 års planer, og det er en meget usikker måde at drive forretning på,” sagde Erick Thürmer blandt andet.

Fostre og flagstang
Han tog tilhørerne med på en fortælling om Thürmer Tools’ igangværende forvandling, hvor 3D-print er begyndt at fylde meget. En af virksomhedens seneste opfindelser er at lave scanningsbilleder af fostre om til 3D-figurer, så svagtseende og blinde kan få en fornemmelse af, hvordan deres ufødte barn ser ud. Thürmers 3D-printer havde også været i brug, da virksomheden skulle have repareret flagstangen foran domicilet på Avedøre Holme. Her havde de ved hjælp af en 3D-printer lavet de reservedele, som manglede for, at flagstangen igen kunne stå oprejst. Dermed sparede virksomheden penge til en helt ny flagstang, og eksemplet er ifølge Erick Thürmer et bevis på, hvordan 3D-printeren er med til at disrupte markederne. 

Erick Thürmer fortalte også om den aktuelle udvikling på det globale marked. Her krydrede han med egne erfaringer fra Singularity University, som er en international tænketank, der kigger nærmere på, hvordan udviklingen vil ændre mange af de ting, som et moderne samfund i dag er baseret på.

Forfriskende og skræmmende på samme tid
Borgmester Helle Adelborg var sammen med kommunaldirektør Nich Bendtsen vært for Erhvervsklubbens møde.
Borgmesteren sagde blandt andet til de deltagende erhvervsledere.
”Disruption er inspirerende og skræmmende, forfriskende og kraftfuldt på samme tid. Og den kendsgerning, at disruption finder sted, tvinger os alle til at reflektere og navigere anderledes i markedet eller i det system, vi er en del af. Hvis vi vil sikre os overlevelse i længden. Enten må vi flytte os, udvikle os og finde nye markeder eller metoder – eller også må vi selv disrupte,” sagde borgmesteren blandt andet.
Erhvervsklubbens deltagere fik også mulighed for i mindre grupper at tale om disruption og komme med deres bud på, hvordan de ser fremtiden.

Erhvervsklubben er for ledere fra virksomheder med mere end 20 ansatte. Der holdes to møder hvert år. Næste møde onsdag 13. september fra klokken 15-17.45.