Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Virksomheder glade for at møde Hvidovres unge


Mød en virksomhed-messen tiltrak mange af Hvidovres ældste folkeskoleelever, som fik mulighed for at møde lokale virksomheder. Det har allerede resulteret i en læreplads for en 9. klasses elev, ligesom flere andre elever har lavet aftaler om erhvervspraktikophold hos nogle af virksomhederne
16. december 2016
Der var trængsel i Medborgersalen, da virksomhedsmessen Mød en virksomhed onsdag 2. november blev indtaget af elever fra Hvidovres folkeskoler. 
Mange af dem havde taget deres forældre med for at møde lærlinge og medarbejdere fra 17 virksomheder og arbejdspladser. De unge og deres forældre blev klogere på, hvad der kræves for at blive blandt andet elektriker, radiograf, lastvognsmekaniker eller politibetjent. Og for virksomhederne var det en god eftermiddag med masser af nysgerrige spørgsmål og gode snakke med de fremmødte.
Anlægsgartnervirksomheden Grøn Entreprise fik fuld valuta på messen.

”Vi kom i snak med Frederik, der går i 9. klasse på Risbjergskolen i Hvidovre. Vores møde med ham lagde grundstenen til et praktikophold i Grøn Entreprise. Frederik gjorde et rigtigt godt indtryk og sagde ja tak til at starte som anlægsgartnerelev efter 9. klasse,” siger Uno Apold, der anbefaler andre virksomheder at deltage i Mød en virksomhed til næste år.

Mød en virksomhed blev i år afviklet for anden gang, og er blevet til i samarbejde mellem Hvidovre Kommune og UU-center Syd med solid opbakning fra lokale virksomheder og flere arbejdspladser i sundhedssektoren. 
Ejner Hessel, der har et stort værksted på Avedøre Holme, var med på messen for første gang og havde stor glæde af at møde mulige kommende lærlinge.

”Vi synes, at arrangementet var et godt initiativ til at introducere unge mennesker til forskellige erhvervsuddannelser – og de mange muligheder og valg de står overfor at skulle træffe. 
Vi oplever, at det ikke altid er erhvervsuddannelserne, der er størst rift om, selvom jobmulighederne efter endt uddannelse er særdeles gode. Vi synes derfor, at arrangementet i Hvidovre var en god og uformel måde at præsentere lastvogns- og personvognsmekaniker-uddannelserne for potentielt kommende lærlinge – og få en uformel snak med elever og forældre om vores branche, og de muligheder man får som lærling hos os,” siger Katja Dremstrup Hansen der er HR-konsulent hos Ejner Hessel.
Det store engagement fra virksomhedernes side glæder borgmester Helle Adelborg.
”Virksomhederne viser med deres deltagelse, at de tager et samfundsmæssigt ansvar, og det værdsætter vi i Hvidovre Kommune. Vi er utroligt glade for, at Mød en virksomhed er blevet en succes, og det er rart at høre, at der kommer konkrete aftaler om lærepladser ud af det,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.