Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hvidovre vil fortsat have fokus på dialogen med virksomhederne i kommunen


Dansk Industris måling af erhvervsklimaet i landets kommuner sender Hvidovre Kommune ned ad listen. Men kommunen fortsætter med at have stor fokus på erhvervsudviklingen, og har netop iværksat et større udviklingsarbejde på Avedøre Holme
22. september 2016

Hvidovre Kommune er røget ned på Dansk Industris liste over erhvervsklimaet i de danske kommuner.
Hvidovre indtager en 70. plads ud af 96 kommuner, og ligger i nogenlunde samme kategori som mange af de andre kommuner i Region Hovedstaden. Listens top domineres af kommuner i Jylland.

Borgmester Helle Adelborg siger i en kommentar til undersøgelsen.
”Det er selvfølgelig altid sjovest at ligge højt oppe på disse lister, hvor brancheorganisationer går ind og rangerer kommunerne. Dansk Industri har fået svar fra 83 virksomheder i Hvidovre, og de repræsenterer omtrent 17 procent af alle private arbejdspladser i kommunen. Vi tager naturligvis undersøgelsens resultater til efterretning, men samtidig hæfter jeg mig ved, at vi i de senere år har fået etableret en rigtig god dialog med virksomhederne. Vi har blandt andet stor opbakning til vores netværk Erhvervsforum og Erhvervsklubben. Her drøfter vi løbende, hvor vi kan forbedre vores service og ydelser til virksomhederne. Vi laver også tilfredshedsmålinger efter endt sagsbehandling både på miljøområdet, jobcentrets virksomhedsservice og byggesagsbehandlingen. Dem bruger vi til at udvikle vores ydelser og service overfor virksomhederne. Så vi har generelt en rigtig god udvikling på erhvervsområdet, som kun bliver mere spændende i de kommende år,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Også omkring udviklingen af Avedøre Holme, som er Hvidovre Kommunes største erhvervsområde, lytter kommunen til, hvad virksomhederne har af ønsker. 
I forbindelse med en fremtidig vision for området har Dansk Industri og virksomhederne på Avedøre Holme været taget med på råd. 
Samtidig har kommunen netop igangsat en større undersøgelse, som skal afdække muligheden for ved hjælp af jordopfyldning at gøre Avedøre Holme næsten dobbelt så stort som i dag.

”Vi har løbende stort fokus på, hvordan vi kan gøre Hvidovre Kommune endnu mere attraktivt for virksomhederne, og vi vil fortsætte dialogen med virksomhederne fra hele kommunen,” siger Helle Adelborg, der gerne vil opfordre endnu flere af kommunens virksomheder til at deltage i Erhvervsforum eller Erhvervsklubben.

”Det er en rigtig god mulighed, hvor vi fra kommunen kan møde virksomhederne og høre mere om, hvad der rører sig i vores lokale erhvervsliv og omvendt. Møderne i disse to netværk er med til at gøre afstanden mellem os som kommune og virksomhederne mindre, og det kan vi alle få stor glæde af,” siger Helle Adelborg.