Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Mød en virksomhed-messe førte til praktikophold

Nysgerrige elever fra Hvidovres skoler greb invitationen fra virksomheden Kemp & Lauritzen, som på Hvidovre Kommunes messe ’Mød en virksomhed’ gjorde reklame for erhvervspraktikforløb.
12. maj 2016
Lærlinge er vigtige for rigtig mange virksomheder, især i disse år, hvor efterspørgslen efter folk med en erhvervsuddannelse stiger. Det er de helt bevidste om hos installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen, der alene i hovedstadsområdet har 63 lærlinge indenfor fagene el, vvs, køl samt ventilation.
Derfor var Kemp & Lauritzen også med til Hvidovre Kommunes uddannelsesmesse ’Mød en virksomhed’ i november sidste år.

Praktik kan inspirere
På messen havde virksomheden fire nuværende lærlinge med for at fortælle Hvidovres folkeskoleelever om, hvorfor Kemp & Lauritzen er en spændende virksomhed at være i. Lærlingene var meget ihærdige og fik talt med en masse nysgerrige folkeskoleelever. Og interessen fra folkeskoleeleverne sluttede ikke ved messen. For efterfølgende har Kemp & Lauritzen haft flere elever fra Hvidovres skoler i en uges erhvervspraktik.

”På ’Mød en virksomhed’ havde vi en spændende stand, hvor vi blandt andet gjorde reklame for, dels uddannelserne, virksomheden, samt muligheden for at komme i praktik hos os for at snuse til de forskellige fag. Og det har betydet, at vi har haft en håndfuld unge fra Hvidovre i erhvervspraktik, så de kan få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være i lære. For os er det er en god mulighed for at vise de unge, at det er et godt sted at arbejde,” fortæller Pernille Bisgaard Rasmussen, der er ressourceadministrator hos Kemp & Lauritzen.

En uges praktik giver ifølge Pernille Bisgaard Rasmussen gevinst til både virksomheden og de unge mennesker.

”Vi tror på, at praktikophold kan skabe interesse for os, og det er vigtigt i de kommende år, hvor vi ligesom mange andre virksomheder får hårdt brug for lærlinge. Vi vil gerne have seriøse unge mennesker ind, og via en uges erhvervspraktik har de mulighed for at se, om det kunne være noget, de havde lyst til på sigt,” siger Pernille Bisgaard Rasmussen.

Passer godt på lærlingene
Lærlingene er en vigtig ressource hos Kemp & Lauritzen, og Pernille Bisgaard Rasmussen er sammen med kollegaen Annette Stones ansat til at sørge for, at lærlingene trives og fungerer godt i virksomheden.
”Vi passer rigtig godt på vores lærlinge og gør meget ud af, at de skal have det godt. Vi sørger også for, at de hurtigt lærer at begå sig på en arbejdsplads. Det er et frisk pust, når der kommer en ny lærling,” siger Pernille Bisgaard Rasmussen.

’Mød en virksomhed’ bliver gentaget i år, hvor den finder sted 2. november i Medborgersalen på Hvidovrevej. 
Hvis du vil vide mere om ’Mød en virksomhed’, kan du kontakte erhvervskonsulent Karen Brehm Sørensen på tlf. 36 39 30 17 eller mail kas@hvidovre.dk.