Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Tæt samarbejde mellem Hvidovre Kommune og Kiwi skaber lokale job

Mange af Kiwis nye medarbejdere er blevet ansat med hjælp fra Jobcentret i Hvidovre. Butikschef Hans Ole Christensen roser samarbejdet med Hvidovre Kommune
14. september 2015

For en ny virksomhed i en fremmed kommune kan det være en udfordring at finde nye medarbejdere. Derfor tog Hans Ole Christensen, butikschef i Kiwi, kontakt til Hvidovre Kommunes Jobcenter, da butikskæden skulle finde medarbejdere til sin nye store butik i Frihedens Butikscenter.

Det endte med et frugtbart samarbejde, hvor Kiwi ansatte i alt ti medarbejdere, som de havde fået kontakt til igennem det kommunale jobcenter. 
”Vores samarbejde med Hvidovre Kommune har været ovenud fantastisk. De har leveret en rigtig god service. Som tilflytter til Hvidovre Kommune har vi været bevidste om, at vi gerne ville gå igennem de offentlige kanaler, når vi skulle rekruttere. Vi ville gerne hjælpe Hvidovre-borgere i job og samtidig ville vi også have nogle gode lokale ambassadører, og det har vi fået,” siger Hans Ole Christensen, der er butikschef i Kiwi i Frihedens Butikscenter.

For Hvidovre Kommune er samarbejdet et bevis på, at jobcentret ikke kun er en myndighed men også et serviceorgan, som er parat til at hjælpe nye virksomheder, der kommer til kommunen.
”Det fortæller mig, at vi er lykkedes med at forvandle os fra en myndighed til også at være en servicefunktion, der i dette tilfælde kan assistere udenbys virksomheder, der vil etablere sig, med bl.a. vores indgående viden om det lokale arbejdsmarked og direkte adgang til den lokale arbejdskraft,” siger afdelingsleder i Jobcentret, Hanne Mørup.

Samarbejdet med Jobcentret kan også gavne Kiwi i fremtiden, vurderer Hans Ole Christensen.
”Jeg kender jobkonsulenterne nu, og de kan hjælpe næste gang. I begge lejre har vi haft stor tillid til hinanden, og jeg fik blandt andet et par praktikanter, som jeg efterfølgende ansatte i faste stillinger. Her gjorde jeg på forhånd meget ud af at fortælle Jobcentret, at jeg ikke bare ville have gratis arbejdskraft, men rent faktisk også ville ansætte dem senere, hvis det gik godt,” siger Hans Ole Christensen, der ikke tøver med at anbefale andre virksomheder at tage en tur forbi Jobcentret, hvis de er på personalejagt.
”Jeg har været så glad for samarbejdet, at jeg har anbefalet min kollega, som er ved at åbne i Ballerup Kommune, at gøre det samme og søge hjælp hos sit lokale jobcenter,” siger butikschefen.

Udover de ti medarbejdere i Kiwi har yderligere otte Hvidovre-borgere fået job i Guldbageren, som har et brødudsalg inde i Kiwi.

Hos Hvidovre Kommune er job- og virksomhedskonsulenterne klar til at hjælpe andre virksomheder i fremtiden. Både nytilflyttere og virksomheder, der allerede er i Hvidovre.
”Vi er altid klar til at tage imod nye virksomheder og indgå i forskellige typer af samarbejde.  Man kan hurtigt opnå kontakt med vores virksomhedskonsulenter, som gerne yder en række forskellige services til de virksomheder, som mangler arbejdskraft,” siger Hanne Mørup.