Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Kommunens samarbejdspartnere gæstede Zentropa

Peter Aalbæk og Hvidovre Kommune havde sammen inviteret til kombineret virksomhedsbesøg og snigpremiere.
3. november 2014

Medlemmerne af Hvidovre Erhvervsklub og andre af Hvidovre Kommunes samarbejdspartnere var onsdag den 29. oktober indbudt  til et helt særligt arrangement.

I anledning af, at filmselskabet Zentropa har fået indrettet en ny biograf i en af sine bygninger, og for at sætte fokus på den kreative del af Hvidovres erhvervsliv, havde kommunen og Zentropa inviteret til et fælles arrangement i Filmbyen.

Her fik kommunalbestyrelsen, repræsentanter for større virksomheder i Hvidovre og parterne bag filmportalen FilmlandHvidovre sammen med repræsentanter for Copenhagen Film Fund, erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity, skoler og lokale uddannelsesinstitutioner med filmfokus mulighed for at kigge indenfor hos et af Danmarks førende filmselskaber.

Efter en introduktion ved filmdirektør Peter Aalbæk og borgmester Helle Adelborg gik de ca. 100 deltagere videre til Zentropas nye filmvisnings-bygning. Her var der snigpremiere på Susanne Biers film ”En chance til”, som får officiel premiere i januar 2015.

- I aften er det første gang, at vi har gæster udefra her i vores biograf, og det er en stor glæde og fornøjelse at have jer her, sagde Peter Aalbæk, da han præsenterede filmen efter at have givet hånd til hver enkelt gæst.

Borgmester Helle Adelborg glædede sig over, at så mange havde taget imod invitationen, og hun fortalte om det fokus på film, medier og oplevelsesøkonomi, der er i Hvidovre Kommunes gældende erhvervspolitik.

- Filmmiljøet i Hvidovre giver nogle unikke muligheder – ikke bare for de kreative virksomheder, men også for andre brancher og for borgerne, sagde hun og nævnte bl.a. Hvidovres børn og unge, som har særlig god mulighed for at lære om og komme tæt på filmens verden.

Fakta: Hvidovre Erhvervsklub blev startet af Hvidovre Kommune i 2013. I erhvervsklubben mødes topledere fra lokale virksomheder med mere end 20 ansatte med borgmesteren og kommunale nøglepersoner.