Om hjemmehjælp i Hvidovre Kommune
Hvordan søger jeg hjemmehjælp i Hvidovre Kommune
Hvis du, din familie, din læge eller hospitalet vil søge hjemmehjælp, kontakter I Visitationen.
Du kan kontakte os på tlf. 3639 2880 eller på e-mail visitationen@hvidovre.dk
Efter vi har modtaget din henvendelse bliver du kontaktet af en visitator, så I sammen kan aftale, hvornår det passer dig at få et besøg. Ved besøget vurderer visitator i samarbejde med dig, dit behov for hjemmehjælp. Når du er visiteret til hjælp, vil du som udgangspunkt få besøg af en visitator en gang om året. Ved dette besøg vil visitator, i samarbejde med dig, revurdere dit behov for hjælp.
Når visitatorerne træffer en afgørelse, har de altid foretaget en individuel og konkret vurdering af dit behov for hjælp. Det vil sige, at afgørelsen tager højde for den situation, du står i, og de muligheder, du har for at komme til at fungere bedre i hverdagen. Derudover indgår det også i vurderingen, om du har pårørende i hjemmet, som kan hjælpe til i hverdagen.
Når du modtager hjemmehjælp, så er dit hjem en arbejdsplads
For at du kan modtage hjælp, er det nødvendigt at dit hjem kan fungere som en arbejdsplads for medarbejderne. Inden hjælpen startes op, gennemgår leverandøren dit hjem med fokus på at vurdere, om det lever op til retningslinjerne for et godt arbejdsmiljø. Det kan derfor være nødvendigt fx at flytte rundt på møblerne, fjerne løse gulvtæpper eller installere hjælpemidler i dit hjem, før du kan få hjælp.
Hvis du skal have hjælp til praktiske opgaver, vil det være et krav, at du anskaffer miljømærkede rengøringsmidler samt støvsuger og et ergonomisk moppesæt, som kan indstilles i længden. Hvis der er problemer i forhold til arbejdsmiljøet, vil du blive inddraget i løsningen.
Medarbejderne må ikke ryge i dit hjem. Hvidovre Kommune henstiller til, at du heller ikke ryger, mens medarbejderen udfører arbejdet, og at du lufter ud, 15 minutter før din hjælper kommer.
Du skal huske at tænde lys og rydde for sne udenfor om vinteren, så din hjælper kan orientere sig, og ikke kommer til skade.
Rehabiliteringsforløb
I et rehabiliteringsforløb arbejder du sammen med kommunens medarbejdere på at genvinde dine færdigheder. Et rehabiliteringsforløb bliver sammensat individuelt. Under forløbet vil et team af social- og sundhedsfaglige medarbejdere støtte dig til at blive bedre til de opgaver, som du har vanskeligt ved at klare i hverdagen. Når du har været igennem dit forløb, evaluerer I sammen, om du har nået dine mål. Herefter vurderer kommunen, om du fortsat har brug for hjælp og i så fald hvilken hjælp.
Uanset hvilken leverandør du vælger, er det helt centralt, at den hjælp, du får som borger, gives som hjælp til selvhjælp. Det betyder at:
- Medarbejdernes opgave i høj grad er at motivere og støtte dig med udgangspunkt i deres faglige viden på området
- Det er en tværfaglig indsats, som blandt andet omfatter visitator, medarbejdere fra hjemmeplejen, ergoterapeuter og sygeplejersker
- Indsatsen bygger på borgerens aktive medvirken og på samarbejdet om at nå dit mål - frem for at medarbejderne udfører de opgaver, som du ikke er i stand til at klare selv
Hvem kan jeg vælge som leverandør af hjemmehjælp?
Hvidovre Kommune har godkendt følgende leverandører til levering af praktisk hjælp og personlig pleje:
Hjælp til tøjvask
Tøjvask er en ordning, hvor du får vasket dit tøj hos den af kommunens to vaskeleverandører, som du vælger. Vaskeleverandøren afhenter tøjet på din bopælsadresse og leverer det rent tilbage senest én uge efter. Hvidovre Kommune kan tildele dig støtte til tøjvask på baggrund af en konkret og individuel vurdering.
Der ydes som udgangspunkt hjælp til tøjvask hver 14. dag. Der er forudbetaling på tøjvaskeordningen. Betalingen bliver løbende reguleret f.eks. ved indlæggelse på hospital eller hvis du pauserer ordningen i forbindelse med afholdelse af ferie. Du er selv forpligtiget til at melde afbud til tøjvaskeleverandøren, hvis du ønsker pausering. Kører leverandøren forgæves, vil du bliv opkrævet vanlig betaling af tøjvask.
Du kan læse mere om tøjvask i Hvidovre Kommunes kvalitetsstandard, som du finder nederst på denne side.
Hjælp til indkøb af dagligvarer
Hvis du ikke selv kan foretage dine indkøb, og heller ikke er i stand til at bestille dine varer over internettet, har du mulighed for at ansøge om at blive tilmeldt en indkøbsordning. Du vil få udleveret et varekatalog til brug for bestilling. I særlige tilfælde kan du få hjælp til at skrive indkøbsliste, bestille varer og sætte varer på plads, når de er ankommet til din bolig. Varerne leveres en gang om ugen. Leverandøren oplyser dig om hvilken dag og på hvilket tidspunkt, varerne kommer. Hvidovre Kommune kan tildele dig denne ydelse på baggrund af en konkret og individuel vurdering.
Kontaktoplysninger
Hjemmeplejen i Hvidovre Kommune
Tlf. 2550 2650
Telefontider: 07:30-15:30 mandag til fredag.
Øverste leder for Hjemmeplejen og Sygeplejen: Pernille Haaning
SU-chef og daglig leder for Hjemmeplejen: Erik Jensen
Daglig leder af Sygeplejen: Kathe Anette Baasch Jalsing
Sygeplejevisitation
Tlf. 2550 2650
Telefontider: 08:00-14:00 mandag til fredag.
Inkontinenssygeplejerske
Tlf. 2550 2650
Telefontider: 13:00-14:00 tirsdage og torsdage.
Privat leverandør, Human Care A/S
Tlf. 3616 6100
Telefontider: Hverdage 10:00-14:00