Unge i job gennem uddannelse

I Hvidovre Kommune vil vi invitere virksomheder til at tage (flere) elever - enten som delepraktik eller som ordinær praktikplads - og til at blive mere synlige i folkeskolen. Vi vil give forældre viden om, hvilke uddannelsesmuligheder, der er i dag, og hvad det kræver af en ung at gennemføre en konkret uddannelse. Vi vil styrke eleverne fagligt i en folkeskole med høje forventninger til egen og elevers præstation. Vi vil samarbejde med ungdomsuddannelserne for at bygge bro og skabe sammenhæng på unges uddannelsesvej. Og vi vil støtte elever, der har brug for det, så de genvinder lysten til uddannelse, får tro på sig selv og kender til de muligheder for hjælp og støtte, der er til rådighed.

Initiativer til, at flere unge får job gennem uddannelse

Hvad skal der til for, at flere unge har kvalifikationer og lyst til fortsat uddannelse?

Løsningsforslag

Ungepartnerskabet ønsker gennem samarbejde at arbejde for at styrke og forbedre alle unges mulighed for at gennemføre en uddannelse, der fører til job.

Det opnår vi ved:

• At folkeskolen styrker eleverne fagligt.
  • At elever kender forskellige veje og krav til uddannelse og job. Sådan at unge vælger uddannelse både ud fra en viden om, hvilke uddannelser, der kan føre til hvilke job, og ud fra egne evner og muligheder.
    • Virksomheder er mere synlige i folkeskolen. Hvilke job og uddannelser, hænger sammen? Hvilke jobs giver en erhvervsuddannelse som smed? Hvilken uddannelse kræver det, at arbejde som industrioperatør?
    • Forældre kender forskellige uddannelsesmuligheder. Forældre skal have høje forventninger til deres  børn og være bevidste om realiteter i unges uddannelsesveje. Hvilke faglige krav er der i en uddannelse og, hvad kendetegner uddannelsen?
  • At skabe sammenhæng i unges skift fra folkeskole til ungdomsuddannelse.
  • At sikre flere praktikpladser både gennem delepraktik- og ordinære praktikpladser.
  • At motivere unge til uddannelse. Så unge finder tilbage til lysten til at lære og et større selvværd - for at komme væk fra den manglende motivation, som flere oplever.
  • At samarbejde tæt om gode erfaringer, nyttige indsatser og kendetegn ved unge i den virkelighed, vi lever i nu.

Netværksmøder

Næste møde er i efteråret 2014. Invitation følger.

Formålet med Ungepartnerskabet

Ungepartnerskabet er et samarbejde mellem Hvidovre Kommune, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Kommunalbestyrelsen vedtog i januar 2013, at formålet med Ungepartnerskabet er:

• At styrke samarbejdet med og mellem vigtige ungdomsuddannelsesinstitutioner.
  • At knytte tættere bånd med lokale erhvervsvirksomheder og sikre praktikmuligheder for unge i kommunen.
  • At bidrage til at omsætte Ungepakkerne, vedtaget af Folketinget, til praksis i Hvidovre.

Som sparringspartner for kommunalbestyrelsen, beskriver Ungepartnerskabet, hvordan flere unge gennemfører en uddannelse, der kan føre til job. Kommunalbestyrelsen behandler dette som et beslutningsgrundlag for det fortsatte indsats i Hvidovre Kommune.

Læs hele beslutningsgrundlaget om Ungepartnerskabet her: Bilag til Kommunalbestyrelsens møde 24.9.2013 pkt. 7

Læs om Hvidovre Kommunes Unge-politik her: Hvidovre Kommunes Børne- og Ungepolitik (PDF)