Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Fødevarehygiejne

Fødevarestyrelsen fører tilsyn med daginstitutionernes egenkontrol

hvordan sikres fødevarehygiejnen

Fødevarehygiejne

I daginstitutioner, som producerer mad til børnene, er køkkenet godkendt efter fødevareloven og skal udføre egenkontrol på fødevarehygiejnen. Fødevarestyrelsen fører tilsyn med daginstitutionernes egenkontrol og tildeler Smiley’er, som skal placeres synligt for forældrene og børn, når de træder ind i daginstitutionen. Smiley’erne og kontrolrapporterne fra Fødevarestyrelsens seneste tilsyn offentliggøres på Find Smiley hjemmeside.

Find Smiley (nyt vindue)

Børns deltagelse i madlavningen

Der er masser af god læring i at deltage i madlavningen og dyrkning af fødevarer. Det kan foregå både ude og indendørs – også i køkkenet. Men hvis børnene skal deltage i køkkenet, skal personalet sikre sig, at inddragelsen er hygiejnisk forsvarlig i det konkrete tilfælde.

Under tilberedningen skal der være uddannet personale til stede, som kan instruere børnene tilstrækkeligt om hygiejne.

Børnene skal opfylde de samme krav til personlig hygiejne som det uddannede personale. Det vil blandt andet sige, at de skal vaske hænder inden de begynder at lave mad.

 

Fællesmad i institutionen – når forældrene bidrager

Nogle gange afholder daginstitutionerne arrangementer, hvor forældre/børn medbringer mad til fælles spisning. I sådanne tilfælde skal der også være styr på fødevarehygiejnen. I linket nedenfor, kan I se hvad forældrene må medbringe, og hvad personalet skal være opmærksomme på ved arrangementer, hvor forældrene står for at levere maden eller en del af den.

Alt om kost (nyt vindue)