Nyheder og driftsstatus

Følg med i nyhederne og driftssituationen på affaldsområdet

DRIFTSSTATUS

Nye tømmedage i genbrugsordningen

Der er kommet nye tømmedage for genbrugsbeholdere med plast, papir, glas og metal. Se de nye tømmedage på din adresse via selvbetjeningsløsningen "Affaldskalender og affaldsordninger på min adresse" ovenfor.

Snefald og glat føre

Affaldsindsamlingen starter kl. 6.00. Ved snefald og glat føre, vil grundejere, der ikke har sørget for snerydning og glatførebekæmpelse inden kl. 6.00, kunne opleve manglende afhentning af affald.

Opdateret 12. december 2017

Afhentning af affald omkring jul og nytår

Der bliver ikke hentet affald 1. juledag (mandag d. 25/12) og nytårsdag (mandag d. 1/1). I ugerne omkring jul og nytår er der derfor følgende ændringer for dagrenovation og genbrugsbeholdere:

* Adresser med tømmedag mandag d. 25/12 vil allerede få hentet affald lørdag d. 23/12.
* Adresser med tømmedag mandag d. 1/1 vil allerede få hentet affald lørdag d. 30/12.

Hvis du normalt har afhentning af dagrenovation mandag og har bestilt afhentning af festsæk, vil festsækken også i stedet blive afhentet allerede om lørdagen.

Opdateret 11. december 2017

Aflåsning af glas- og papirkuber

I forbindelse med nytår vil glas- og papirkuberne på offentlige standpladser være aflåst. Kuberne kan derfor ikke benyttes 31. december og 1. januar.

Opdateret 11. december 2017

Ny renovatør og nye tømmedage i genbrugsordningen for haveboliger

Den 1. november 2017 overtog M. Larsen Vognmandsfirma A/S tømning af genbrugsbeholdere med plast, papir, glas og metal.

I forbindelse med renovatørskiftet er tømmedagene blevet ændret. Du kan se de nye tømmedage for din adresse under selvbetjeningsløsningen "Affaldskalender og affaldsordninger på min adresse" ovenfor. Hvis du er tilmeldt beskedservice, vil du automatisk få sms eller e-mail ved de nye tømmedage – helt som du plejer.

Hvidovre Kommune arbejder sammen med M. Larsen Vognmandsfirma A/S på, at overgangen vil ske så problemfrit som muligt. I indkøringsperioden vil der dog kunne forekomme lidt flere fejl end normalt. Manglende tømninger mv. kan meldes via vores app eller selvbetjeningsløsningen "Giv besked om problemer med afhentning af affald" ovenfor.

Hvidovre Kommune ser frem til samarbejdet med den nye renovatør og håber, at borgerne vil tage godt imod det nye mandskab på bilerne.

Opdateret 6. november 2017

Reparation af 2-kammerbeholdere

Mange brugere af 2-kammerbeholderne til papir, plast, metal og glas har i den senere tid oplevet, at propper i lågene falder ud.

I samarbejde med beholderleverandøren er Hvidovre Kommune i gang med at efterse og reparere samtlige beholdere.

Bor du i havebolig, vil du derfor i løbet af de kommende 7-8 uger få besøg af en mand i en gul vest, som undersøger og reparerer dine 2-kammerbeholdere.

Opdateret 26. oktober 2017

Afhentning af affald i vinterhalvåret

Husk at sørge for lys og rydde sne, så vi kan hente dit affald.

Belysning

I vinterhalvåret skal du sørge for lys på adgangsvejen til dit dagrenovationsstativ og dine genbrugsbeholdere. Der skal også være lys, hvor dit stativ og dine beholdere står. Så kan renovatøren se og betjene stativ/beholdere og undgå at snuble i mørket. Hvis du har bevægelsessensor og gamle elsparepærer, der er længe om at nå fuld lysstyrke, så skift til LED-pærer.

Hvordan rydder jeg sneen?

Du skal rydde adgangsvejen for sne og is og gruse adgangsvejen. Du skal rydde et spor på mindst 90 cm bredde ind til stativ/beholdere. Du skal også rydde et hul på mindst 90 cm bredde i snevoldene langs vej og cykelsti, så renovatøren kan komme igennem med affaldet. Husk også at rydde rundt omkring stativet, så det kan åbnes helt, og rundt omkring beholderne, så de ikke sidder fast i sneen.

Hvis affaldet ikke er hentet

Når der er faldet meget sne eller er glat, og renovatøren ikke har mulighed for at hente affaldet, kan du bruge en almindelig plastsæk til resten af dagrenovationen. Renovatøren henter automatisk den ekstra sæk næste gang, der hentes dagrenovation. Er dine genbrugsbeholdere nået at blive fyldt, så vent venligst med at smide mere genbrugsaffald ud i beholderne, til de er blevet tømt.

Opdateret 20. oktober 2017

Ny ordning for pap

Hvidovre Kommune indfører fra årsskiftet en ny affaldsordning, hvor villaer og rækkehuse tilbydes en gratis beholder til pap. Hvis din ejendom er omfattet af den nye ordning, vil du i slutningen af juni 2017 modtage et informationsbrev.

Hvis du tilmelder dig inden den 1. august 2017, er du sikker på at få leveret beholderen i slutningen af 2017. Så er du klar, når ordningen begynder i starten af 2018.

Opdateret 27. juni 2017

Affaldskalenderen er blevet digital

Kalenderen med informationer om tømmedage mv. er blevet digital. Det betyder, at du ikke vil modtage en kalender for 2017 i din postkasse.

Du kan se og eventuelt printe kalenderen for 2017:

Du kan også tilmelde dig besked-service. Så får du en mail eller sms, inden der afhentes affald.

Opdateret 22. juni 2017

Døgnåbent på Hvidovre Genbrugsplads

Som borger i Hvidovre kan du nu komme på Hvidovre Genbrugsplads, Avedøreholmen 97, udenfor normal åbningstid.

Det er gratis - det eneste du skal gøre, er at tilmelde dig.

Opdateret 26. maj 2016

Køb af affaldsbeholdere

Har du brug for at købe ny beholder til dagrenovation eller haveaffald, kan du læse mere på disse sider:

Opdateret 16. november 2016

Film om adgangsvejen til dine affaldsbeholdere

Hvidovre Kommune har lavet en film om, hvad du skal huske, for at du får tømt dine affaldsbeholdere.

Opdateret 8. december 2015