Nyheder og driftsstatus

Følg med i nyhederne og driftssituationen på affaldsområdet

DRIFTSSTATUS

Alle affaldsordninger kører planmæssigt.

Opdateret 25. august 2017

Afhentning af affald i vinterhalvåret

Husk at sørge for lys og rydde sne, så vi kan hente dit affald.

Belysning

I vinterhalvåret skal du sørge for lys på adgangsvejen til dit dagrenovationsstativ og dine genbrugsbeholdere. Der skal også være lys, hvor dit stativ og dine beholdere står. Så kan renovatøren se og betjene stativ/beholdere og undgå at snuble i mørket. Hvis du har bevægelsessensor og gamle elsparepærer, der er længe om at nå fuld lysstyrke, så skift til LED-pærer.

Hvordan rydder jeg sneen?

Du skal rydde adgangsvejen for sne og is og gruse adgangsvejen. Du skal rydde et spor på mindst 90 cm bredde ind til stativ/beholdere. Du skal også rydde et hul på mindst 90 cm bredde i snevoldene langs vej og cykelsti, så renovatøren kan komme igennem med affaldet. Husk også at rydde rundt omkring stativet, så det kan åbnes helt, og rundt omkring beholderne, så de ikke sidder fast i sneen.

Hvis affaldet ikke er hentet

Når der er faldet meget sne eller er glat, og renovatøren ikke har mulighed for at hente affaldet, kan du bruge en almindelig plastsæk til resten af dagrenovationen. Renovatøren henter automatisk den ekstra sæk næste gang, der hentes dagrenovation. Er dine genbrugsbeholdere nået at blive fyldt, så vent venligst med at smide mere genbrugsaffald ud i beholderne, til de er blevet tømt.

Opdateret 20. oktober 2017

Flishugning

Du kan få flishugget stammer og større grene i uge 49.

Flishugningen foretages på vejen, ud for den enkelte ejendom. Stammer/grene skal ligge klar uden for skel. Vi flishugger stammer og grene, der er 1-3 m lange og har en diameter på 3-15 cm, og er uden større sidegrene og uden rødder. Der kan IKKE flishugges nåletræer, buske og mindre grene, rådne og smuldrende grene og sammenfiltrede grene.

Tilmelding til flishugning skal ske senest mandag d. 27. november 2017. For at udnytte ressourcerne bedst muligt, bliver ruterne løbende fyldt op, som bestillingerne kommer ind, så du kan kun vælge den/de datoer, der er tilgængelige på bestillingssiden i selvbetjeningsløsningen, når du foretager din bestilling.

Opdateret 20. oktober 2017

Ny ordning for pap

Hvidovre Kommune indfører fra årsskiftet en ny affaldsordning, hvor villaer og rækkehuse tilbydes en gratis beholder til pap. Hvis din ejendom er omfattet af den nye ordning, vil du i slutningen af juni 2017 modtage et informationsbrev.

Hvis du tilmelder dig inden den 1. august 2017, er du sikker på at få leveret beholderen i slutningen af 2017. Så er du klar, når ordningen begynder i starten af 2018.

Opdateret 27. juni 2017

Affaldskalenderen er blevet digital

Kalenderen med informationer om tømmedage mv. er blevet digital. Det betyder, at du ikke vil modtage en kalender for 2017 i din postkasse.

Du kan se og eventuelt printe kalenderen for 2017:

Du kan også tilmelde dig besked-service. Så får du en mail eller sms, inden der afhentes affald.

Opdateret 22. juni 2017

Døgnåbent på Hvidovre Genbrugsplads

Som borger i Hvidovre kan du nu komme på Hvidovre Genbrugsplads, Avedøreholmen 97, udenfor normal åbningstid.

Det er gratis - det eneste du skal gøre, er at tilmelde dig.

Opdateret 26. maj 2016

Køb af affaldsbeholdere

Har du brug for at købe ny beholder til dagrenovation eller haveaffald, kan du læse mere på disse sider:

Opdateret 16. november 2016

Film om adgangsvejen til dine affaldsbeholdere

Hvidovre Kommune har lavet en film om, hvad du skal huske, for at du får tømt dine affaldsbeholdere.

Opdateret 8. december 2015