Ansøg om byggetilladelse

På denne side og de tilknyttede fire sider finder du en række nyttige råd, som du skal bruge, når du skal søge om byggetilladelse. Bemærk at sagsbehandlingstiden for byggesager i Hvidovre er ca. 3-4 måneder. Ønsker du at komme i kontakt med en byggesagsbehandler, kan du bestille tid til en forhåndsdialog.

Ansøg om byggetilladelse i Hvidovre Kommune

Hvor lang tid tager det at behandle min byggesag?

I øjeblikket er sagsbehandlingstiden for en byggesag ca. 3-4 måneder i Hvidovre Kommune. For dispensationssager, som kræver politisk forelæggelse, forøges sagsbehandlingstiden med op til to måneder.

Der er fire faser i en byggesagsbehandling, som du kan læse mere om i venstremenuen på denne side.

Hvordan kan jeg komme i kontakt med en byggesagsbehandler?

Mandag  09.30 - 11.30
Tirsdag   09.30 - 11.30
             12.30 – 14.30 
Onsdag   lukket
Torsdag  10.00 - 11.30   
             12.30 - 15.00
Fredag    09.30 - 11.30

 

 

Du kan finde svar på mange af de typiske spørgsmål til byggesagsbehandling her på hvidovre.dk. Du kan også bestille tid til en forhåndsdialog, inden du indsender din ansøgning om byggetilladelse. Du har mulighed for at booke enten et telefonmøde eller et fysisk møde med en byggesagsbehandler. Det kan være en god idé, at du afstemmer dit byggeprojekt med kommunen, inden du indsender ansøgningen om byggetilladelse.

Læg mærke til, at der ikke sagsbehandles på møderne, ligesom der aldrig træffes afgørelse eller gives forhåndsgodkendelser. Møderne er vejledende, og der bliver ikke skrevet referat. Du er selv ansvarlig for at skrive den information ned, som byggesagsbehandleren giver dig. Jo bedre og jo mere materiale du har med til en fysisk forhåndsdialog, jo bedre mulighed har byggesagsbehandleren for at vejlede dig.

Hvad koster det at få behandlet min byggeansøgning?

Der er et gebyr på 1062 kr. pr byggesag, for både borgere og virksomheder. Gebyret skal betales, når der gives tilladelse, og der tages ikke gebyr for afslag. Der arbejdes med et enkeltsagsprincip for byggeansøgninger. Dvs. der godt kan blive tale om, at en borger eller virksomhed skal betale flere gebyrer afhængig af, hvor mange og hvilke typer sager, der søges om. Eksempelvis kan der på en grund være tale om både byggetilladelse og lovliggørelse. 

Det skal du huske, når du søger om byggetilladelse

Når du som borger søger om at få tilladelse til at bygge, vil vi bede dig om at være opmærksom på følgende:

På boligområdet tager vi ansøgningerne i den rækkefølge, som de er indkommet. Vi har stor forståelse for, at det kan være frustrerende at gå og vente på svar, men det vil ikke fremme din sag, at ringe til kommunen for at få den foran i bunken. 

  • Når du har sendt din byggesag og fået en kvitteringsskrivelse fra Byg og Miljø, må du påregne, at der kan gå nogle måneder, førend sagen tildeles sagsbehandler og sagsbehandles. Når dette er sket, vil du høre fra os.
  • Jo mindre kompliceret byggesagen er, jo hurtigere vil sagsbehandlingstiden være, når sagsbehandleren sidder med sagen.
  • Det er altid en god ide at alliere sig med en rådgiver, så det er den korrekte dokumentation, der bliver sendt til byggesagsbehandleren. 
  • Husk at færdigmelde dit byggeri, når byggeriet er afsluttet. Opfølgning på ikke færdigmeldte byggesager tager uforholdsmæssig megen tid for byggesagsbehandlerne; tid, som går fra den egentlige byggesagsbehandling.