Plejeboliger
For at komme i betragtning til en plejebolig kræver det, at:
- du skal have et varigt behov for omfattende støtte, pleje og omsorg hele døgnet
- kommunens øvrige tilbud f.eks. hjemmesygepleje, nødkald og daghjem er overvejet og eventuelt afprøvet, og disse tilbud kan ikke – eller kun vanskeligt - imødekomme dine behov for hjælp
På et plejecenter kan du modtage støtte døgnet rundt alle ugens dage. Støtten tildeles og tilrettelægges på baggrund af en individuel helhedsvurdering af dine fysiske, psykiske og sociale behov og ressourcer. Indsatserne på plejecentrene i Hvidovre Kommune tilrettelægges, som øvrige tilbud i kommunen, med et rehabiliterende sigte. Det er en forventning til dig, som beboer i en plejebolig, at du bidrager til gennemførslen af den praktiske hjælp og personlige pleje som du får hjælp til i dagligdagen.
Hvordan behandler vi din ansøgning?
Når vi har modtaget din ansøgning:
- ser vi den i forhold til kommunens samlede muligheder for at hjælpe dig i din nuværende bolig
- ser vi den i sammenhæng med tilbud om f.eks. hjælpemidler, boligændringer, hjemmehjælp, dagcentre og daghjem m.v.
- behandler og indstiller vi din ansøgning til visitationsudvalget, som træffer beslutningen om du kan godkendes til en plejebolig.
Hvor ligger boligerne og hvor mange er der?
I Hvidovre Kommune har vi følgende boliger til rådighed
Hvor lang er ventetiden på plejeboliger?
Ønsker du at søge plejebolig på alle plejecentre i Hvidovre kommune, skrives du op på den generelle venteliste. Dette betyder, at du skal tilbydes plejebolig senest to måneder fra godkendelsesdato. Boligen skal være indflytningsklar senest to uger efter udløbet af to-måneders fristen.
Hvis du afslår et tilbud om en plejebolig, påbegyndes en ny to-måneders periode før næste tilbud om plejebolig vil blive givet.
Ønsker du at søge bolig på et bestemt plejecenter, skrives du på den specifikke venteliste. Det betyder du bliver tilbudt en bolig hurtigst muligt, men at du ikke er omfattet af to-måneders garantien.
Øvrig information om plejebolig
Din ægtefælle kan, hvis I ønsker det, flytte sammen med dig som medfølgende ægtefælle. I tilfælde af at den af jer, der har behov for plejebolig, falder bort inden indflytning i plejeboligen, bortfalder mulighed for indflytningen i plejeboligen for den medfølgende ægtefælle.
Når du er godkendt til en plejebolig, kan du frit vælge, hvor du ønsker at bo, og om du ønsker at bo i en af kommunens boliger eller i en anden kommune. Hvis du søger plejebolig i en anden kommune, skal tilflytningskommunen også vurdere, om du kan godkendes til plejebolig i tilflytningskommunen. Du vil således kunne opleve, at du godkendes til en plejebolig, i Hvidovre Kommune, men at en anden kommune ikke godkender dig til plejebolig. Du kan vælge mellem et botilbud efter servicelovens §108 og §192. Det er en betingelse at det botilbud, du ønsker, er egnet og tilgodeser dine behov. Det ønskede botilbud eller eller ønskede plejebolig skal desuden fremgå af Tilbudsportalen og må ikke være væsentlige dyrere end det tilbud kommunen vurderer, kan tilgodese dine behov.