Beskyttet bolig
Hvad er en beskyttet bolig?
En beskyttet bolig er en bolig, hvor der er personale tilknyttet døgnet rundt. Du kan blive visiteret til en beskyttet bolig hvis du har et særligt behov for at kunne tilkalde støtte med kort varsel døgnet rundt. Du skal ligeledes kunne profitere af et nærmiljø med fællesaktiviteter i samvær med andre. Du kan blive visiteret til en beskyttet bolig hvis du har et let behov for pleje og praktisk hjælp, samt psykisk støtte og guidning.
Hjælpen og støtten er rehabiliterende, hvilket betyder, at du selv skal deltage så aktivt som muligt, og du skal også selv udføre de opgaver, du er i stand til.
Hjælpen tildeles og tilrettelægges på baggrund af en individuel helhedsvurdering af dine fysiske, psykiske og sociale behov og ressourcer.
Hvem kan få en beskyttet bolig?
Du kan få en beskyttet bolig hvis du:
- Er i stand til at klare flere daglige gøremål selv.
- Har et særligt behov for at kunne tilkalde hjælp med kort varsel døgnet rundt.
- Kan have glæde af et nærmiljø med fællesfaciliteter.
Hvordan behandler vi din ansøgning?
Når vi har modtaget din ansøgning:
- Ser vi den i forhold til kommunens muligheder for at hjælpe dig i din nuværende bolig.
- Ser vi den i sammenhæng med tilbud om fx personlig og praktisk hjemmehjælp, dagcenter, boligændringer og hjælpemidler, aflastningsophold og genoptræning.
- Indstiller vi din ansøgning til visitationsudvalget, som træffer beslutning om du kan godkendes til en beskyttet bolig.
Hvor ligger de beskyttede boliger?
Hvidovre Komme råder over Krogstenshaves plejecenters beskyttede boliger, Krogstens Alle 51. Der er beskyttede boliger til både enlige og ægtepar. Alle beskyttede boliger er to-rums boliger.